12 beste restaurants in regio Twente slaan handen ineen

20 september 2016 | Thijs Jacobs

Waar kan ik het beste eten als ik in Twente ben? Met die vraag hoeven gasten niet langer te worstelen. De 12 beste restaurants van de streek hebben zich verenigd in Twente Culinair. Een unieke vorm van samenwerking, die de gast duidelijkheid biedt. De restaurants zeggen namelijk niet zomaar dat ze de top van Twente zijn: ze hebben een Michelin-ster (3 zaken), een BIB Gourmand (de aanbeveling van Michelin) of een hoge notering in Gault Millau of Lekker. Ook zijn twee Aziatische en één Italiaans restaurant aangesloten die elk op hun eigen terrein bij de top horen. Geen concurrentie dus, maar een echte bundeling van krachten en voor de gast de absolute zekerheid van kwaliteit.

Op de nieuwe website www.twenteculinair.com worden de 12 restaurants voorgesteld. ,,Alle deelnemers horen bij de top, en dat is ook objectief vast te stellen. Maar we hebben ook allemaal onze eigen sfeer en kwaliteit. Dat betekent dat we elkaar niet hoeven te beconcurreren. Ons belang is hetzelfde: meer mensen kennis laten maken met Twente als culinaire schatkamer van Nederland’’, zegt mede-eigenaar Richard van den Hoeven van ’t Lansink in Hengelo (1 Michelin-ster), één van de initiatiefnemers.

Op 28 oktober wordt de website gelanceerd tijdens het Grand Gala du Twente Culinair in de Grote Kerk in Enschede (zie bijgevoegde uitnodiging). Wilt u aanwezig zijn bij dit unieke evenement en proeven wat de 12 topchefs te bieden hebben? Voor de pers zijn enkele plaatsen beschikbaar.

Overig nieuws

Personalia
Herman van der Poel aan het roer van nieuw Apollo Hotel

Herman van der Poel gaat de leiding nemen bij het nieuwe Apollo Hotel Vinkeveen-Amsterdam. Onlangs kondigde Apollo Hotels de opening van het hotel aan de Vinkeveense Plassen aan. De nieuwe aanwist van de keten opent in april 2017 de deuren, samen met een nieuwe vestiging van The Harbour Club. Van...

Horeca Achtergronden
Het horeca social media overzicht van vandaag

Ook op social media zijn horecaondernemers actief. We verzamelden enkele leuke tweets en posts voor je om de dag mee door te komen. Van nieuws over de horeca tot acties van horecaondernemers... ...

Hotel Achtergronden Bed&Breakfast
We presenteren je de Horeca-Elfstedentocht!

Het vriest in Nederland, en dat houdt in dat het weer gaat kriebelen in de onderbuik. De schaatsen worden uit het vet gehaald en in het achterhoofd wordt er al voorzichtig aan een Elfstedentocht gedacht. Want zou het na twintig jaar eindelijk weer gebeuren? Het wachten is natuurlijk op de woorden...

Hotel Van der Valk
Casino in Van der Valk Arnhem-Duiven?

Duiven krijgt naar alle waarschijnlijkheid een speelautomatenhal. Een beleidsnota wordt uitgewerkt door B en W. Jarenlang zijn er verschillende partijen die een speelhal willen opzetten in Duiven, maar het gemeentebestuur gaf aan die verzoeken geen gehoor. Nu zijn het het Van der Valkhotel en Crow...

Economie Hotel
Jaaroverzicht – Wat kostten hotels in 2016?

De gemiddelde hotelprijs van 2016 lag in Nederland gemiddeld €7 hoger dan in 2015 en €21 hoger dan in 2014; zo blijkt uit de trivago hotelprijsindex (tHPI) van hotelvergelijkingssite www.trivago.nl. Voor het tweede jaar op rij stegen de hotelprijzen na...

Personalia Hotel Chefs
Nieuwe chef-kok voor Hotel Des Indes

Roel Gilissen is de nieuwe chef-kok van Hotel Des Indes. Dat maakt het hotel eerder vandaag bekend. De kersverse chef gaat op 1 februari aan de slag. Gilissen heeft ruim 21 jaar ervaring in het vak. Hij was eerder werkzaam bij het met een micheling-ster bekroonde De Hoefslag in Bosch en Duin. Ee...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: