Dossier : 25 Jaar Hospitality Management

30 december 2016 Hotel Interview
Hospitality Management 25 jaar, Hotel de l'Europe: Overleg is het halve werk

Alles wordt er in hoofdletters geschreven: HOTEL DE L’EUROPE, RESTAURANT EXCELSIOR... Dat mag ook wel, want dit hotel met restaurant, bistro en bar - en een consulaat - ligt prominent aan het Rokin, tegenover de Munttoren. Het is een statig gebouw. De gasten in het restaurantgedeelte kijken in...

23 december 2016 Hotel Interview
Hospitality Management 25 jaar, Van den Tweel Horeca Groep: 'Gewoon deurdonderen' (2006)

Als we een hotelgroep - nee, een horecagroep - al mogen vergelijken met een koninkrijkje, dan is Gerard van den Tweel de mannelijke vorm van een... Juliana; niet Beatrix. Joviaal en gewoon gebleven, ondanks de vele miljoenen. Geen wonder dat hij de Achterhoekse rockgroep Normaal best weet te waarder...

16 december 2016 Hotel Hotelketens
Hospitality Management 25 jaar: Een prijsvechter voor 'aktetasreizigers'

In 2013 interviewden we Lucas Drewes (Danzep Hotels). Hieronder lees je het interview, waarin Lucas spreekt over de crisis, keuzes en gemeenten. Lange tijd was 'upgrading' het toverwoord binnen de hotellerie. Werkte die 'Zauber' niet, dan moest 'beleving' de gasten lokken....

9 december 2016 Hotel Hotelketens
Hospitality Management 25 jaar, Hotel Okura Amsterdam: ketenhotel op afstand (2002)

Met de bedoeling om nog verder in Europa uit te breiden, werd in 1971 in Amsterdam het eerste Okura-hotel buiten de Japanse landsgrenzen geopend. Ruim dertig jaar later is het echter nog steeds het enige Okura in Europa, al liggen er inmiddels serieuze plannen in Londen en Parijs. Hoewel het hotel e...

2 december 2016 Hotel Interview
Hospitality Management 25 jaar, European Hotel Management: 'Een beursnotering is een optie' (2006)

In 2006 spraken we met twee van de drie oprichters en eigenaren van één van de jongste hotelgroepen in Nederland: Bas Tolmeijer en Francesco Monaco van European Hotel Management. Plaats van handeling: de op één na jongste telg van de EHM familie, het drie maanden geleden ...

25 november 2016 Hotel Golden Tulip
Hospitality Management 25 jaar, Golden Tulip: 'Het was anders geweest als we failliet zouden gaan' (2010)

De Golden Tulip Hospitality Group heeft een enerverend jaar achter de rug. Het aanvragen van het uitstel van betaling vorig voorjaar was voor Haike Blaauw, senior vice president franchise operations, verreweg het meest dramatische moment in de bijna achttien jaar die hij bij Golden Tulip werkt. Het ...

18 november 2016 Hotel Interview
Hospitality Management 25 jaar: Bestaansrecht Food & Beverage Manager ter discussie (1992)

Foto: Food & Beverage Managers in vergadering. Amstel Hotel, november 1992. Heeft de functie Food & Beverage Manager nog wel bestaansrecht? We schreven het in 1992. Anno 2016 speelt hetzelfde vraagstuk. Daarom kijken we vandaag in de 25-jarige geschiedenis van Hospitality Management terug...

11 november 2016 Accor Hotel Interview
Hospitality Management 25 jaar, Peter Verhoeven: Nederland is belangrijk voor Accor (2007)

In het voorwoord van deze editie van Hospitality Management (uit 2007) staat dat het goed gaat met Accor; deze Franse hotelketen mag zich verheugen in de aandacht van positief gestemde beursanalisten en beleggers. Van alle Nederlandse hotels behoort ongeveer 16% tot een keten/hotelgroep; geen opmerk...

4 november 2016 Hotel Interview
Hospitality Management 25 jaar, Michel Geurts, Hotel Inntel: groeien met geduld en afgedwongen geluk (2002)

Eigenaren van hotelketens hebben vaak de ambitie om zoveel mogelijk hotels neer te zetten; liefst in korte tijd. Hotel Inntel heeft echter gekozen voor de meer bedachtzame route. Bijna twintig jaar geleden werd het eerste hotel neergezet - meteen al met de gedachte er een keten van te maken - en ann...

28 oktober 2016 Hotel Hotelketens Interview
Hospitality Management 25 jaar, Hotel- en Leisuregroep Zuid-Nederland: 'We moeten een beetje oorlog voeren' (2013)

Op de teller van zijn twee jaar geleden nog nieuwe auto staat al 150.000 kilometer. "Dan weet u zo'n beetje wat ik doe", zegt Michael Spetter, even achteroverleunend in zijn kantoor te Amersfoort. Amersfoort? Maar hij is toch algemeen directeur van die hotelgroep in het zuiden (!) des ...

21 oktober 2016 Hotel Achtergronden Interview
Hospitality Management 25 jaar, Ewout Cassee: 'Het was een chaos' (1999)

Op 29 mei neemt dr. Ewout Th. Cassee na 25 jaar afscheid als directeur van de Hogere Hotelschool Den Haag. Cassee pleit nog steeds voor meer professionalisering van het vak; voor meer nadruk op goed management en minder op het ambachtelijke. Investeren in flexibiliteit is het antwoord op de steeds s...

14 oktober 2016 Hotelketens Interview
Hospitality Management 25 jaar: de 'grote drie' worden nog groter (2000)

Foto: Ewout Hoogendoorn, Gerrit van der Valk en Willem-Jan van den Dijssel. Hospitality Management bestaat 25 jaar. Wekelijks blikken wij terug op interviews die de aandacht trokken. Deze week een interview met drie grote spelers: ‘Als je het met een van ons niet eens wordt, wie koopt je ho...

7 oktober 2016 Horeca Hotel
Hospitality Management 25 jaar: krantenmachine brengt papieren krant per satelliet (2001)

Hospitality Management bestaat 25 jaar. Wekelijks blikken wij terug op verhalen die de aandacht trokken. Deze week een verhaal over de krant. Voor zakenreizigers kan het meest actuele nieuws van groot belang zijn. Daarnaast schenkt het vertrouwde dagblad een moment van rust in een wellicht hectis...

30 september 2016 Horeca Hotel
Hospitality Management 25 jaar: horeca goed voorbereid op euro? (1996)

Hospitality Management bestaat 25 jaar. Wekelijks blikken wij terug op verhalen die de aandacht trokken. Deze week blikken we terug op de euro. De voorbereidingen om de gulden te vervangen door de euro zijn in volle gang. In juli 2002 zullen, naar verwachting, de eerste euro's over de toonban...

16 september 2016 Achtergronden
Hospitality Management 25 jaar: interview Jeu Claes

Hospitality Management bestaat 25 jaar. Wekelijks blikken wij terug op interviews die de aandacht trokken. Ditmaal een interview met Jeu Claes (1999). Het rendement in de horeca noemt hij ‘abnormaal laag’. De omzetten kunnen volgens hem omhoog door handiger en innovatiever met produc...

9 september 2016 Achtergronden
Hospitality Management 25 jaar: interview Sjoerd Dijkstra (2002)

Hospitality Management bestaat 25 jaar. Wekelijks blikken wij terug op interviews die de aandacht trokken. Ditmaal een interview met Sjoerd Dijkstra (Eden Hotelgroep) uit 2002. Slechts vier hotels, maar het is toch een keten die aan de weg timmert. De Eden Hotelgroup heeft pas vanaf 1998 echt vor...

2 september 2016 Achtergronden
Hospitality Management 25 jaar: interview Wytze van den Berg (2011)

Hospitality Management bestaat 25 jaar. Wekelijks blikken wij terug op interviews die de aandacht trokken. Ditmaal een interview met Wytze van den Berg (Best Western) uit 2011. Bijna vier jaar geleden was de rubriek Hotelketen gewijd aan Best Western. Inderdaad, dat was nog vóór de...

Laad meer items

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: