AB InBev lanceert biertraining voor horeca

12 mei 2015
AB InBev lanceert biertraining voor horeca

Bierdrinkers hebben steeds meer interesse in het verhaal achter het bier en de oorsprong van de smaak. In de horeca verwachten ze
een bierbeleving. Om op het terras, in het café of in het restaurant goede bieradviezen te geven, is verregaande bierkennis essentieel. AB InBev lanceert daarom voor de horeca een gratis online biertraining, Bier Master, zodat kennis nog verder verdiept kan worden. Via een geavanceerde E-Learning kunnen zeven levels met bijbehorende studiestof doorlopen worden. Ieder level wordt afgesloten met een examen.

*Groei populariteit speciaalbier*
Harm van Esterik, Country Director AB InBev Nederland: "Met de sterk groeiende populariteit van speciaalbier verwachten bierliefhebbers steeds meer van de bierkennis van medewerkers in de horeca. Dit vraagt om kennis over het brouwproces, de wijze waarop bier bij spijs gecombineerd kan worden maar ook over de ingrediënten die zorgen voor de biersmaak. Dit was voor ons de reden een training te ontwikkelen waarmee we onze kennis met onze klanten kunnen delen. Met het succesvol doorlopen van de online biertraining wordt iedere medewerker een echte bierkenner en kan kennis snel en makkelijk binnen een heel horecateam worden gedeeld. Via maandelijkse speed courses blijven we medewerkers bovendien steeds bijscholen en besteden we extra aandacht aan speciaalbier."

*Bier Master*
Op de "site":http://www.biermaster.nl/ & via de app van Bier Master wordt de kennis van het brouwen, proeven, serveren en combineren van bier met eten stap voor stap uitgelegd en verder verdiept. Van Bier Beginner met interessante weetjes over bier tot Bier Master waarin brouwlogboeken en bierrecepten zijn opgenomen. Ieder level dient afgesloten te worden met een examen waarvan de vragen absoluut pittig zijn. Indien nodig kan een herexamen worden afgelegd. De horecaondernemer ziet in een persoonlijk account wie van het team welke stof beheerst en hoe het dus gesteld is met de bierkennis in de horecazaak.


Overig nieuws