Accor breidt Ibis uit in Midden-Oosten

27 december 2012
Accor breidt Ibis uit in Midden-Oosten

Accor heeft twee Ibis-hotels geopend in het Midden-Oosten. Het zijn de eerste hotels van het middenklassemerk in de regio. Er zijn plannen om het aantal hotels op te schroeven naar zestien.

*Soft openings*
In oktober opende het 294 kamers tellende Ibis Abu Dhabi Gate in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) de deuren. Deze maand had het Ibis Riyadh Olaya Street (178 kamers) in Saudi-Arabië de soft opening. De komende drie jaar zullen vier Ibis-hotels open gaan in Saudi-Arabië.

*Goedkoop overnachten*
Landen als Bahrein, Saudi-Arabië en de VAE zullen meerdere Ibis-hotels krijgen. De teller in de Golfregio moet over een paar jaar op zestien staan. De middenklasse- en budgethotels zullen tegenhanger worden van de upscale en luxehotels die er in de regio in grote getale zijn. Met het groeiend aantal toeristen in het Midden-Oosten ziet Accor kans voor goedkope hotelovernachtingen. In het bijzonder in Saudi-Arabië met de heilige steden Mekka en Medina. Jaarlijks wordt er in het land 5,2 miljard euro omgezet aan toerisme, waaronder religieuze reizen.

~Frank Lindner~

Overig nieuws