Amsterdam in de top vijf Food Festivals

29 april 2014
Amsterdam in de top vijf Food Festivals

Het is weer zo’n dag waarbij wij op de redactie worden verwend met lijstjes. Schreven we eerder vanochtend al dat René Redzepi weer nummer 1 van de wereld is, worden we getrakteerd op de lijst met
de top vijf food festivals. Gelukkig telt Nederland ook mee.

De lijst is samengesteld door ebookers een van de grootste reisorganisaties van Europa. Mocht u zich als horecaondernemer nog een paar dagen vrijaf kunnen permitteren, laat u dan inspireren op de volgende festivals.

*1 Cheung Chau Broodjesfestival 3-7 mei*
Het broodjesfestival wordt van 3 tot en met 7 mei gehouden op Cheung Chau het eiland ten zuiden van Hong Kong. De bewoners bakken traditionele broodjes voor het bouwen van de broodtorens. Aan het einde van het festival worden de broodtorens beklommen om te proberen zoveel mogelijk broodjes te verzamelen. Festivalbezoekers eten enkel vegetarisch.

*2 Food Film Festival in Amsterdam
In het weekend van 9, 10 en 11 mei staat Amsterdam in het teken van food en film. Er zijn workshops georganiseerd van masterchefs, culinaire shows en gerechten van sterrenkoks. Deelnemers tonen films over de voedselproblematiek en de waarde van eten in de maatschappij.

*3 Ninth Avenue Food Festival
17 en 18 mei staan in New York in het teken van het International Food Festival. Een combinatie van internationale gerechten, kunst en soul. Het festival is - op Times Square na – de meest geliefde toeristische bestemming van de Verenigde Staten, aldus e.bookers. In twee dagen tijd komen er 200.000 (inter)nationale toeristen.

*4 Grillstock - Bristol & Manchester - 7 & 8 en 28 & 29 juni
Grillstock is een combinatie van barbecue en muziek. Op 7 en 8 juni opent het Lloyds Amphitheater in Bristol zijn deuren voor dit tweedaagse festival. Hebt u geen tijd? Dan kunt u drie weken later ook naar Grillstock op het Albert Square in Manchester.

*5 Taste of London - Londen - 18 t/m 22 juni
Tijdens Taste of Londen van 18 tot en met 22 juni staat Regent's Park in het teken van eten, drinken en entertainment. Proef hier de lekkerste gerechten en doe mee met een masterclass en interactieve kookworkshop.

Overig nieuws