App voor culinair publiek

31 mei 2013
App voor culinair publiek

Voor het culinaire en uitgaande publiek wordt binnenkort een app gelanceerd. In juli wordt de mobiele applicatie TopSpots gelanceerd dat gebruikers door middel van fotografie naar hun favoriete horecagelegenheid brengt. De
eerste foto’s zijn gemaakt in Amsterdam en Rotterdam. Culinair fotograaf Jan Bartelsman is mede-initiatiefnemer van de applicatie.

*Beelden*
Bartelsman is verantwoordelijk voor de fotografie die te zien is in de app. Men kan door middel van de foto’s vóór het bezoek een beeld vormen van de sfeer, de gasten, het interieur en de aangeboden gerechten. Naast zoeken via normale zoekmethoden is er ook een categoriën lijst beschikbaar waar verschillende type personen hun top 10 kunnen weergeven. "Denk hierbij aan bekende schrijvers, chefs, foodbloggers, maar ook studenten en lokale inwoners. Daarbij kan iedere gebruiker zijn of haar eigen top 10 samenstellen en deze delen met vrienden”, licht Bartelsman toe.

*Selectie*
In Amsterdam en Rotterdam zijn al rond de tweehonderd horecagelegenheden aangesloten bij TopSpots. De app wordt uitgebracht in het Nederlands, Engels en Chinees. De selectie van horecagelegenheden is gemaakt op basis van de bekende ranglijsten zoals de Michelin Gids, tips van lokale bewoners en door Bartelsman zelf.

*Uitbreiding*
Naar verwachting wordt de app voor Utrecht en Den Haag in oktober gelanceerd. Eind juli is Stockholm de eerste internationale stad waar de app in gebruik wordt genomen.

~Maud Vissers~

Overig nieuws