Appelbomen van hotel in Oranjewoud

25 september 2013
Appelbomen van hotel in Oranjewoud

Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud zal op 27 september in het teken staan van appels. Drie jaar geleden heeft het hotel appelbomen laten planten in het kader van ‘Fryske Frucht’. Dit is een initiatief van
organisatie ‘de Friesche Frucht’, die zich inzet om de authentieke Friese vruchten, zoals appels, peren en pruimen terug te brengen in het Friese landschap. De eerste oogst is inmiddels klaar om geplukt te worden, dit wordt op 27 september gedaan door Coby van der Laan, wethouder economische ontwikkeling van de gemeente Heerenveen.

*Fryske Frucht*
De doelstelling van Fryske Frucht is om de komende vijf jaar drieduizend hoogstammen van oude rassen te planten. De organisatie moedigt andere bedrijven en instellingen aan om zich aan te sluiten bij dit initiatief. Het aantal leden breidt zich uit en bestaat inmiddels uit zes horecaondernemingen waaronder Restaurant Het Ambacht, Restaurant de Koningshof en Restaurant Hajé. Ook doet de gemeente Heerenveen mee.

*Op de foto:* De heer T. de Wolff, directeur Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud, de heer K. Feenstra, voormalig wethouder gemeente Heerenveen.


~Mariska van Gorp~

Overig nieuws