Argentijnse steak met paprikasalsa

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Argentijnse steak met paprikasalsa

De steak is al jaren het favoriete bistrogerecht bij de Nederlandse gast. Serveer ter variatie eens een Zuid-Amerikaanse variant, zoals deze Argentijnse steak met paprikasalsa. Een rood wijntje erbij en je gasten keren gegarandeerd terug!

Ingrediënten

2 paprika's
1 tomaat
1 lente-ui
2 takjes koriander
2 el olijfolie
2/3 el limoensap
zout
versgemalen peper
4 rundersteaks, op kamertemperatuur
25 gram boter
verder: plastic diepvrieszak

Bereiding

Rooster de paprika’s in 10 minuten rondom zwart in een voorverwarmde ovengrill. Laat de paprika’s 10 minuten in een dichtgeknoopte diepvrieszak rusten. Ontvel de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd de tomaat in blokjes. Snijd de lente-ui en koriander fijn. Roer in een kom paprika’s, tomaat, lente-ui, koriander, olijfolie, limoensap, zout en peper door elkaar tot een salsa. Verhit de boter in een koekenpan, kruid de steak met peper en bak deze in 4 minuten rondom bruin en rosé van binnen. Breng de steak op smaak met zout. Verdeel de steaks over 4 borden en schep er salsa over. Lekker met rijst en gegrilde maïskolf.

Overig nieuws