Award voor Mövenpick Amsterdam

16 september 2013
Award voor Mövenpick Amsterdam

Het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre heeft onlangs een fairtrade award ontvangen. Het hotel verdiende de award, omdat het het grootste hotel van Nederland is dat een volledige overstap maakte naar
het gebruik van fairtrade katoen. General manager Albert Rouwendal nam de award namens het hotel in ontvangst uit handen van Jacobine Geel, juryvoorzitter Fairtrade Gemeente campagne, en Peter d’Angremond, directeur Stichting Max Havelaar. De Fairtrade Gemeente campagne stimuleert het gebruik en de verkoop van fairtrade producten in Nederland.

*Grootste hotelketen*
De handdoeken, tafelkleden, servetten en het bedlinnen dat het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre gebruikt in de vierhonderd acht kamers, het restaurant en de fitness en sauna zijn gemaakt van fairtrade gecertificeerd katoen. Ook de vestigingen in Den Haag-Voorburg en ’s-Hertogenbosch maakten een volledige overstap op fairtrade katoen. Daarmee is Mövenpick de grootste hotelketen van Nederland die een volledige overstap op ‘eerlijk’ katoen heeft gemaakt.

*Green Globe*
Het hotel in Amsterdam zet zich nog meer in op het gebied van duurzaamheid. Zo heeft het hotel in 2011 het Green Globe certificaat ontvangen voor het nemen van verschillende ‘groene’ maatregelen: een geïntegreerd energie- en milieuprogramma, LED verlichting in de publieke ruimtes, spaarlampen, compensatie van de CO2 uitstoot en de keuze voor de gast om bed- en badlinnen nog een dag te gebruiken.

*Fairtrade Amsterdam*
Na het ontvangen van de award gaf Rouwendal samen met Jacobine Geel en Judith Sargentini (Europarlementariër voor Groenlinks) de aftrap voor de campagne voor Amsterdam als Fairtrade Gemeente. Met het zetten van een handtekening lieten zij zien dat zij de campagne steunen. Hiermee riepen zij ook winkels, bedrijven, horeca, organisaties en de lokale overheid in Amsterdam op om hun voorbeeld te volgen en te kiezen voor fairtrade. Daarmee kan Amsterdam in navolging van Londen en Parijs een Fairtrade Hoofdstad worden.

*Op de foto:* Albert Rouwendal (Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre) neemt Fairtrade Award in ontvangst uit handen van Jacobine Geel (Fairtrade Gemeente campagne) en Peter d'Angremond (Stichting Max Havelaar).
~Foto gemaakt door Arie Kievit~

~Mariska van Gorp~

Overig nieuws