Bidroom concurrent van grote OTA's

1 februari 2016
Bidroom concurrent van grote OTA's

Met 120.000 actieve gebruikers en een maandelijkse groei van 22%, is het Nederlandse bedrijf Bidroom op weg om de markt voor online
hotelboekingen te veroveren. In tegenstelling tot vele andere boekingssites die klanten laagsteprijsgaranties aanbieden, maakt Bidroom deze belofte naar eigen zeggen echt waar. Het boekingssysteem van Bidroom geeft gebruikers automatisch een korting op de laagste kamerprijs die op andere boekingwebsites wordt aangeboden. De kortingen die boekende klanten ontvangen, lopen van vijf procent tot twintig procent afhankelijk van kamerbeschikbaarheid en locatie.

*Account*
Om toegang te krijgen tot deze kortingen, moeten gebruikers zich aanmelden op de website met een persoonlijk account. Na het inloggen kunnen gebruikers reserveringen maken bij hotels en een verblijf boeken. Betalingen worden direct gedaan aan het hotel.

*Positieve reactie van hotels*
Bidroom onderscheidt zichzelf door het lage commissiemodel dat de gast en het hotel goed doet. De gemiddelde commissie voor hotels ligt tussen de 15% en 25%, aldus Bidroom, terwijl Bidroom een commissie rekent van 2%. Daartegenover staat dat hoteliers worden gevraagd om een korting te geven op hun kamerprijzen. Dit zou meer mensen moeten overtuigen om hun hotelkamer met Bidroom te boeken.
Volgens Bidroom-medeoprichter, Michael Ros, is de reactie van hoteliers tot dusver positief: “Hoteliers hebben eindelijk door dat traditionele boekingssites zoals Booking.com en Expedia steeds meer negatieve kanten meebrengen, zoals de hoge commissies. Met Bidroom willen wij de hotellerie wakker schudden en hoteliers kunnen zich vinden in onze missie.”

*In gesprek met hotelketens*
Ros vertelt dat ze nu in gesprek zijn met 'de grootste hotelketens in de wereld' en dat ruim 9000 hotels zich hebben aangemeld in de afgelopen maanden. Daarnaast worden er maandelijks meer dan 500 nieuwe hotels toegevoegd aan het aanbod op de website. Het grootste aanbod komt uit Groot-Brittanië, Spanje en de Benelux. Een koppeling met channel managers moet nog meer hotels aanmoedigen om met Bidroom samen te werken in de toekomst.
Door samen te werken met ketens en onafhankelijke hotels wil Bidroom het komende jaar nog harder groeien.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws