Bijbel verwijderd van hotelkamers

18 augustus 2014
Bijbel verwijderd van hotelkamers

Travelodge verwijdert de Bijbel van alle hotelkamers. Niemand heeft geklaagd tot dusverre en de reden voor deze actie is logisch. Onze samenleving is namelijk multicultureel en daarbij horen
verschillende religies en opvattingen en ook atheïsten zijn niet altijd blij met een Bijbel op de kamer. De Britse keten heeft goede redenen voor de actie.

*Bijbel achter de receptie*
De keten telt 500 hotels en heeft dus uitstekende redenen om de Bijbel te verwijderen van de kamers. De Engelse kerk noemde de actie echter 'tragisch en bizar'. De boeken liggen nu achter de receptie opgeslagen, waar ze op verzoek worden uitgeleend. Zijn ze er toch niet, dan kan de gast altijd nog 'Googelen' met behulp van de aanwezige gratis Wi-Fi.

Niet-Christenen zijn echter wel positief over deze actie. Het weghalen van de religieuze boeken vond tegelijkertijd plaats met een herinirichting van de kamers, waarbij de kastjes waarin de Bijbels lagen opgeslagen zijn verwijderd.

"*MEER LEZEN OVER HOTELKETENS? KLIK HIER!*":http://www.hospitality-management.nl/?q=HOTELKETEN&x=zoeken

*Fifty shades...*
Travelodge is de eerste Britse hotelketen die de Bijbels verwijdert. Overigens verving een onafhankelijk hotel (the Damson Dene Hotel in Crosthwaite) in 2012 de Bijbel door de erotische bestseller Fifty Shades of Grey.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws