Booking.com past voorwaarden aan

16 december 2014
Booking.com past voorwaarden aan

Booking.com gaat de contractvoorwaarden met de aangesloten hotels aanpassen. De onderneming gaat toestaan dat de hotels waar het zaken mee
doet, ook korting mogen geven aan haar concurrenten, zoals Expedia.com en Hotels.com.

*Heel Europa*
De maatregel is maandag door de Europese Commissie openbaar gemaakt. De concessie geldt voor alle Europese landen. Brussel hoopt dat ook andere bemiddelaars hun contractvoorwaarden gaan versoepelen.

Booking.com en haar branchegenoten liggen al langer onder vuur. De macht van de OTA's zou te groot zijn geworden, wat op zijn beurt de aangesloten hoteliers te afhankelijk maakt van deze OTA's. De concessie van Booking.com hangt nauw samen met de toenemende druk op de onderneming. In Frankrijk, Zweden en Italië zijn de mededingingsautoriteiten al een onderzoek gestart naar marktbeperkingen door Booking.com. Door de regels te versoepelen, hoopt Booking.com dat deze onderzoeken naar mededingingsbeperkingen worden stopgezet.

*Klachten*
De ‘parity clauses’ die Booking.com hanteerde, zijn gangbaar in contracten tussen boekingssites en hotels. Ze hebben geleid tot een stroom van klachten van concurrenten en toezichthouders op de sector. De concurrenten van Booking.com hebben tot eind januari de tijd om op de gepresenteerde voorstellen te reageren.

*Priceline*
Booking.com maakt deel uit van de Amerikaanse Priceline Group. De van origine Nederlandse onlinebemiddelaar, die in 2005 door Priceline werd overgenomen, heeft bijna 7000 werknemers in dienst, verspreid over tientallen vestigingen wereldwijd.
De onderneming legt zich volledig toe op het boeken van online hotelovernachtingen. Het bedrijf vraag van de hotelexploitant een ‘fee’ van gemiddeld 16 procent van de kamerprijs.

"*MEER LEZEN OVER BOOKING.COM? KLIK HIER!*":http://www.hospitality-management.nl/?q=booking&x=zoeken

Overig nieuws