Corendon Vitality Hotel krijgt dikke tien

23 september 2015
Corendon Vitality Hotel krijgt dikke tien

Het Corendon Vitality Hotel Amsterdam is door een testteam van hotelaccessibility.com positief getest op de toegankelijkheid voor mensen met een
fysieke beperking. Verplichte elementen van de hoteltest zijn onder andere de inrichting van de kamer en de badkamer, die beide positief beoordeeld zijn. Het Corendon Vitality Hotel ontvangt het rapportcijfer 10.

*Vitality kamers*
“Wij vinden het belangrijk dat mensen met een beperking optimaal kunnen genieten van onze gastvrijheid. Voor gasten die zorgbehoevend zijn, heeft het Vitality hotel 14 vitality kamers, waarbij de voorzieningen zijn aangepast. Ze zijn geschikt voor gasten die minder mobiel zijn, in een rolstoel zitten of revalideren na een operatie. Naast de ‘inroom gym’ kunnen zij ook gebruikmaken van de fitness en de behandelruimtes. Ook heeft het hotel een Spa met zwembad dat rolstoeltoegankelijk is”, aldus Kees Teer, Managing Director Corendon Hotels & Resorts Europe.

*Dikke tien*
Marlies van Sint Annaland, directeur Hotelaccessibility.com, “De hoteltest bestaat uit een overnachting met een ontbijt, zodat alles goed beoordeeld kan worden. We testen op tien onderdelen, in een logische volgorde van aankomst tot vertrek. Onze testers hebben allemaal een verschillende handicap. De e?e?n zit in een rolstoel, de ander in een elektrische rolstoel, sommigen hebben een hulphond bij zich en weer anderen zijn slechtziend of blind. De test is zo opgesteld dat bij elk onderdeel aandacht is voor rolstoelgebruikers en hotelgasten met een visuele beperking. Bij een zes 6 of hoger wordt het hotel vermeld op de website vermeld. Het Corendon Vitality Hotel Amsterdam is beoordeeld met een dikke tien.”
Hotelaccessibility.com is opgericht om mensen met een fysieke beperking te voorzien van betrouwbare informatie over toegankelijk toerisme. Het Corendon Vitality Hotel is het 100e hotel dat is opgenomen in de internationale database van Hotelaccessibility.com.

Overig nieuws