Culinaire Battle in Winterswijk

1 juli 2014
Culinaire Battle in Winterswijk

Afgelopen vrijdag en zaterdag vond de 'Culinaire Battle' plaats in Winterswijk. MisterEnde Fastfood Grill Restaurants organiseerde de Culinaire Battle voor het derde opeenvolgende jaar en toverde de
tuin bij de Tricot aan de Groenloseweg in Winterswijk tot één groot openluchtrestaurant. 10 top-koks van 10 verschillende toprestaurants uit de (grens-)regio zijn samen de strijd aan gegaan om de felbegeerde titel ‘Culinaire Battle Master’ binnen te halen.

*Black Box*
Het thema van 2014 was: ‘The black box’. De koks namen deel aan een loting van de black-boxen. In de gekozen box zaten de ingrediënten welke gebruikt moesten worden tijdens de Battle en waarmee ze hun creativiteit konden laten zien. Op vrijdag 27 juni presenteerde de keukenbrigade van Hotel Frerikshof de volgende lekkernijen: Tabouleh van couscous met feta, gedroogde zuidvruchten, Marokkaanse salsa, ras El Hanout en tomaat en hiermee wonnen zij de 1e plaats. Zeer verheugd mocht chef-kok Guido Dries de schaal in ontvangst nemen. Teamwork en culinaire passie hebben ervoor gezorgd dat het gerecht een groot succes was.

*Wederom eerste*
Hotel Frerikshof presenteerde de tweede avond, zaterdag 28 juni, een open ravioli van rundvlees, op Tajine wijze gestoofd met bulgur, citroen en kerrie met een pikante salsa van tomaat en paprika. Ook dit gerecht werd zeer goed ontvangen. De winnaar van vorig jaar, Burghotel Pass uit Oeding (Dld.), had zich met de titel Culinaire Battle Master 2013 al direct geplaatst voor de finale van de Culinaire Battle 2014 en werd wederom eerste.

*Frerikshof*
De keukenbrigade van Hotel Frerikshof zet dit geweldige succes voort in het restaurant van het hotel, waar ook niet-hotelgasten van harte welkom zijn. Er staan verschillende culinaire ontwikkelingen op stapel, welke de aankomende maanden te zien, te ruiken en te proeven zijn.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws