De 25 Horecatrends voor 2013

1 januari 2012
De 25 Horecatrends voor 2013

Ook in 2013 blijft de horeca in beweging. Daarom kijken wij vooruit en signaleren veel trends. De belangrijkste 25 (5 per branche) hebben wij hieronder voor u op een rijtje gezet. Van outsourcing tot gezondheidstrends en van personeel tot inrichting.

*Hotel Trends 2013*
• ICT en techniek blijven belangrijke pijlers
• Ondanks het economisch klimaat wordt er geïnvesteerd
• Wel of niet uitbesteden (outsourcen) is weer actueel
• Er is een focus op Food & Beverage. Er valt nog marktaandeel/marge te winnen
• Het aantal hotelbouwplannen stabiliseert

*Lunchroom Trends 2013*
• De lunchroommarkt blijft groeien in aantallen en omzet
• de brasseriesetting wordt steeds populairder
• Naast lunch serveren lunchrooms steeds vaker ontbijt en diner
• Koffie, thee en fris en zuivel blijven de belangrijkste dranken
• Lunchooms spinnen garen bij de gezondheidstrends

*Restaurant Trends 2013*
• De restaurantsector blijft de grootste binnen de horeca
• Ook restaurateurs investeren meer en meer in ICT
• Reserveersites worden steeds belangrijker. Restaurateurs opgelet!
• Grotere focus op bedrijfsvoering en rendement
• Meer doen met minder personeel

*Café Trends 2013*
• De drankensector is een innovator met veel nieuwe concepten
• Eetcafés zijn in opkomst. Eenvoudig, betaalbaar en hoge omloopsnelheid
• Er wordt geïnvesteerd in inrichting, ICT en kassasystemen
• Lang leve de snack en de borrelhap. Dit biedt extra omzetkansen
• Meer doen met minder personeel

*B&B Trends 2013*
• De branche is ongevoelig gebleken voor crisis.
• Ook de zakelijke gast heeft de b&b ontdekt!
• Het aantal gasten blijft stijgen.
• De b&b-gast is trouw: 78% van de b&b’s heeft vaste gasten.
• Internet en ICT worden steeds belangrijker.

Overig nieuws