De Pier niet meer zo dood als een pier

17 februari 2015
De Pier niet meer zo dood als een pier

De eigenaren van de Scheveningse Pier en de gemeente Den Haag willen afspraken maken om het markante bouwwerk aan de kust nieuw leven in te blazen. De
nieuwe eigenaren willen op de Pier ruimte bieden voor horeca, winkels, evenementen, kunst en cultuur. Dé publiekstrekker wordt een reuzenrad, waar je aan boord van de gondels een hapje kunt eten. De gemeente wil dit de kans geven. Met het oog op de veiligheid en het uiterlijk van de Pier moeten een opknapbeurt en sloop van het stalen eiland onderdeel zijn van de afspraken.

*Reuzenrad erg hoog*
Wethouder Revis (Scheveningen Bad) en de eigenaren van de Pier willen deze afspraken vastleggen in een overeenkomst, nadat ze ter bespreking aan de gemeenteraad zijn voorgelegd. De plannen van de eigenaren passen vrijwel geheel binnen de ambitie van de gemeente en het bestemmingsplan. Alleen het reuzenrad is circa 15 meter hoger dan het bestemmingsplan toestaat. De eigenaren hebben de gemeente gevraagd hiervoor ontheffing te verlenen.

*Verwaarloosd*
Wethouder Revis vindt het goed dat er plannen liggen om de Pier weer uitstraling te geven. "De Pier ligt er nu verwaarloosd en verloren bij. Als de Pier herleeft, past dat goed in onze ambitie om Scheveningen aantrekkelijker te maken voor bezoekers en bewoners. Daarom werk ik mee om het mogelijk te maken dat er een reuzenrad op het voormalige Schateiland komt. Ik stel daarbij de voorwaarde dat het bouwwerk veilig wordt gemaakt en dat het stalen eiland wordt afgebroken."

Overig nieuws