Gastronomisch diner bij Locanda Margon

19 juni 2011
Gastronomisch diner bij Locanda Margon

Eén Michelinster, honderd 'hongerige' deelnemers aan een trendreis, een introductie van een nieuwe wijnsoort, en een gastronomisch verzorgd Italiaans menu. Dat vat het diner dat de AF&BM wist te organiseren op de zaterdagavond bij Locanda Margon wel samen. Een verslag.

*Culinair avontuur*
Nadat de lunch bij Villa Margon goed was bevallen kreeg iedereen de gelegenheid om zich zaterdag aan het einde van de middag op te frissen voor een nieuw culinair avontuur. Een Italiaans menu in het met een Michelinster bekroonde Locanda Margon, onderdeel van de Gruppo Lunelli.


~Het is gezellig...~


~...en goed toeven aan tafel.~

*Mooi menu*
De weergoden waren de groep inmiddels iets minder goed gezind. De regen stortte zich uit over het dal en de bergen. Dat deerde niemand om in tenue de ville af te reizen naar restaurant Villa Margon. Chef Alfio Ghezzi en zijn team hadden een mooi menu in elkaar gezet.


~De panzanella.~

*Primeur in het glas*
Vooraf was er panzanella met mozarella, in olie bereide groenten, blaadjes sla en gemarineerde zalmforel. In het glas een mooie brut van Ferrari. Daarna volgde een prachtige risotto met een primeur voor de groep. De familie Lunelli schonk een Ferrari die houtlagering had gehad. In het verleden was het rijpen van de schuimwijn op houten vaten gemeengoed bij het bedrijf. Totdat roestvrijstalen vaten hun intrede deden in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Nu wordt de traditionele methode weer in ere hersteld met een prachtige mousserende Chardonnay-wijn die op Oostenrijkse vaten heeft gelagerd.


~De op hout gelagerde wijn wordt geïntroduceerd door Alessandro Lunelli...~


~...en begeleidt een perfecte risotto.~

*Knapperige kappertjes*
Als 'piece' had de chef een heerlijke langzaam gegaarde kalfswang met groenten en aardappelmousseline. Behalve een voortreffelijke saus troffen we knapperige kappertjes en een stukje meloen van de grill op het bord voor een mooie zoete toon. In het glas een heerlijke Sagrantino di Montefalco van het wijnhuis Tenuta Castelbuono. Als dessert was er een crème brulee met grappa en koffieschuim. De Ferrari Demi-sec bleek een prima begeleider.






~De combinatie van het hoofdgerecht met de taninnerijke wijn viel erg in de smaak.~

*Dankwoord*
Voor het nagerecht bedankte het bestuur van de AF&BM de familie Lunelli en Cantine Ferrari voor alle oprechte gastvrijheid en de goede zorgen. Voormalig bestuurslid Bernard Lensink van de AF&BM dankte het huidige bestuur en Vinites voor de organisatie van het weekeinde. Er werden borden met speciale opdruk en flessen Riserva Giulio Ferrari uitgewisseld.


~Speciale borden voor de mensen van Cantine Ferrari & Gruppo Lunelli van het bestuur van de AF&BM.~


~Mooie flessen Giulio Ferrari voor Pieter van Opheusden (AF&BM), Federico Delvai (Cantine Ferrari) en Henrico van Lammeren (Vinites) voor de organisatie van het weekeinde.~

Na het dessert kon iedereen met de pendelbussen weer terug naar de stad of het hotel. Zondag staat er nog een lunch bij de Speck Stube op het programma in Malcesine del Garda. Daarna vangt helaas de reis naar huis weer aan.

Volg deze trendreis van de AF&BM via de website van Hospitality Management of via twitter: @horecatotaal.

Lees en zie "alle artikelen en fotoverslagen":http://www.hospitality-management.nl/dossier/afbm-social-event/ in het dossier.

~Frank Lindner~



Overig nieuws