Duurzaamheid belangrijk bij Gastvrij Rotterdam

3 september 2014
Duurzaamheid belangrijk bij Gastvrij Rotterdam

Op de horecabeurs Gastvrij Rotterdam komt dit jaar weer het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen. Hier kunnen de beursbezoekers kennis maken met energiebesparende, biologische, fairtrade en
anderzijds duurzame en verantwoorde producten.

*Paviljoen*
Het Paviljoen was 2013 direct al een schot in de roos en mag zich verheugen op een explosieve groei van maar liefst 30% wat in lijn ligt met de totale groei van het evenement. Onder de nieuwe exposanten bevinden zich onder andere Bondi Chai Latte, Eenhoorn ijs, Stichting Vis & Seizoen en Mongozo Bier.

*Presentatiekeuken*
Deelnemer van het eerste uur is Schulp Vruchtensappen: “Onze presentatie vorig jaar heeft ons een groot aantal nieuwe contacten en klanten opgeleverd. We hebben dan ook geen seconde getwijfeld over deelname aan de komende editie!”, aldus een enthousiaste Elger Wiersma, accountmanager bij Schulp Vruchtensappen. Nieuw op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen is de presentatiekeuken die samen met Regeer Grootkeuken-techniek wordt gerealiseerd. Verschillende Rotterdamse namen zijn vastgelegd om een duurzame kookdemonstratie te verzorgen. Zo verrassen onder andere Lisette Kreischer (The Dutch Weed Burger), Robert Siedenburg (Euromast) en Siemen Cox (RotterZwam) de bezoekers met innovatieve en duurzame creaties en kooktips.

*Samenwerking met voedselbank*
Tijdens de komende editie van Gastvrij Rotterdam zal er worden samengewerkt met de Voedselbank. Dit houdt in dat de Voedselbank na afloop van de beurs overgebleven producten bij de exposanten inzamelt, die vervolgens worden verwerkt in de voedselpakketten voor zo'n 7.600 Rotterdamse gezinnen. Op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen zijn vrijwilligers van de Voedselbank aanwezig om bezoekers te vertellen over hun werk en hoe horecaondernemers kunnen samenwerken en/of een bijdrage kunnen leveren aan het werk van Voedselbank Rotterdam.

"*Meer lezen over Gastvrij Rotterdam? Klik hier!*":http://www.hospitality-management.nl/?q=gastvrij+rotterdam&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws