Edwin Kats tekent voor Chalet Royal

28 september 2012
Edwin Kats tekent voor Chalet Royal

Cuisinier Edwin Kats wordt de nieuwe exploitant van het Chalet Royal in Den Bosch. De topchef wil als eigen ondernemer een vernieuwend culinair concept in de markt zetten.

Kats plaatste zijn handtekening onder een contract met de pandeigenaren bestaande uit een viertal Brabantse ondernemers. Beide partijen verwachten in het najaar van 2013 de eerste gasten te ontvangen.

*Edwin Kats*
Edwin Kats vertrok na een gastronomische carrière die uitmondde in twee Michelinsterren in restaurant La Rive van het Amstel Hotel voor de InterContinental Hotels Group naar het buitenland. Vanaf 2008 werkte hij achtereenvolgens twee jaar in Libanon (Beiroet) en twee jaar in het Chinese Nanjing. In deze snel groeiende stad functioneerde hij in het nieuw geopende InterContinental Nanjing eerst als Executive Chef en later als Director of Food and Beverage waar hij verantwoordelijk was voor een afdeling van 335 mensen.

*Moderne keuken*
"Voor mij is het ondernemerschap een logische stap na alles wat ik gedaan heb tot nu toe", vertelt Kats. "Met alle opgedane kennis van andere culturen en keukens wil ik graag al deze impressies delen met mijn gasten. Ik kan nog niet teveel prijsgeven over wat ik ga doen omdat het allemaal heel erg snel is gegaan. Ik ga in de verdere uitwerking dan ook niet uit van een traditioneel klassiek restaurant maar van een internationale, toegankelijke setting met een sympathiek prijsniveau voor een breed publiek die passie voor reizen en food heeft. Op dit moment denk ik aan een moderne keuken met – hoe kan het ook anders - inspiratie uit de mediterrane keuken, het Midden-Oosten en Oost-Azië. Uiteraard zal ik ook gebruik maken van schitterende producten van Nederlandse bodem, toch mijn culinaire bakermat."

*Chalet Royal*
Chalet Royal sloot in juli 2011 zijn deuren als restaurant. Inmiddels is het pand in Den Bosch in handen van een Brabants ondernemerskwartet bestaande uit Robert van der Wallen, John Groenewoud, Bert Kersten en John van Deursen. Van der Wallen: "Na het eerste verkennende gesprek met Edwin waren wij het er unaniem over eens dat hij dé persoon is die dit gastronomische bastion op eigentijdse wijze nieuw leven in kan blazen. Met de komst van Edwin en de op handen zijnde verbouwingsplannen zijn we vastberaden om Den Bosch weer op de internationale kaart te zetten. Een restaurant formule voor iedereen uit de Bossche regio en ver daar buiten." Kats zocht voor zijn plannen een multifunctioneel pand met een uitstekende bereikbaarheid in een aantrekkelijke regio in Nederland.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws