Grote brand treft Hotel de Draak

26 februari 2013
Grote brand treft Hotel de Draak

In Bergen op Zoom is brand uitgebroken bij Hotel de Draak. Het hotel van hotelier Frans Hazen heeft hierbij de nodige schade opgelopen. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.

*Handdoek op sauna-element?*
Alle gasten, zo'n dertig in aantal, konden tijdig worden overgebracht naar een belendende vestiging van het hotel. De omliggende panden zijn ontruimd. De brandweer had een flinke klus om de brandhaard te lokaliseren. Er deed zich flinke rookontwikkeling voor. De oorzaak van de brand is nog niet helemaal duidelijk, maar mogelijk heeft een gast een handdoek over hete kolen in een sauna gelegd.

*Ontsnapping*
Hotel de Draak is naar eigen zeggen het oudste hotel van Nederland. In 1397 opende het hotel de deuren voor de eerste gasten. Hotel de Draak wist kort na de opening als één van de weinige panden in Bergen op Zoom te ontsnappen aan een grote stadsbrand. In 1983 kocht Frans Hazen het hotel.

*Focus op hotel*
Tot en met eind 2012 was Hazen zes jaar lang voorzitter van de sector Hotels bij Koninklijke Horeca Nederland. In zijn laatste artikel in Hospitality Management voor de rubriek Sector Hotels gaf hij als scheidend sectorvoorzitter aan zich vanaf 2013 weer helemaal toe te zullen leggen op zijn hotel.

~Frank Lindner~

Overig nieuws