Food uit de kast

16 juni 2012
Food uit de kast

Tijdens het Social Event 2012 van de Association of Food & Beverage Management (AF&BM) stond een inspirerende sessie met voordracht en lunch bij "Keukenconfessies":http://www.keukenconfessies.nl/welcome/ van fooddesigner Franke Elshout op het programma.

Na een detox-ontbijt bij Conferentiehotel Kapellerput in Heeze ging de groep op weg naar de wijk Strijp in Eindhoven. Deze voormalige 'Philips-wijk' is sterk in herontwikkeling en vormt een broedplaats voor alles wat met creativiteit en kunst te maken heeft. Food heeft daar zeker ook een plek in verworven.

*Food design*
In het Klokgebouw heeft Elshout samen met kok Maarten Lockefeer een culinaire werkplaats annex food laboratorium annex locatie voor unieke bijeenkomsten en workshops.
Vandaag licht Elshout de deelnemers van het AF&BM-evenement in over food design en is er een bijzondere lunch.

*Op smaak*
Na de voordracht met voorbeelden van het werk van de fooddesigner mag iedereen aan lange tafels plaatsnemen. Op lange smalle planken wordt een aardappelsoep geserveerd die op smaak gebracht kan worden met 'groentesiropen' in de smaken biet, paprika en peterselie.

*Lunch uit ladekast*
Daarna volgt een grote verassing. In haar presentatie gaf Elshout aan dat ze zich eens heeft laten inspireren door sorteer- en archiefkasten. In de zaal wordt een grote houten kast gereden waar de mensen van Keukenconfessies de laden van openen. Hierin zitten prachtige salades, mooie broodjes, zelfgemaakte kleine hartige taartjes, een rabarberdessert, en eieren van suikerwerk.


~Foto's: Frank Lindner~

*Vertaalslag*
De presentatie van het uiterlijk van het eten zijn erg mooi. Wel begint het bij menig aanwezige te ratelen hoe je hier een vertaling van kunt maken in de dagelijkse gang van zaken binnen een hotelbedrijf. Hier ligt een mooi te ontginnen gebied tussen de beide vakgebieden.

*Out of the box*
Een ding is zeker. Kijken, leren en je laten informeren bij en door andere disciplines helpt bij het verlaten van de gebaande paden.

Alles smaakt even goed als dat het er geweldig mooi uitziet. Na de voortreffelijke lunch heeft de groep een aantal vrije uurtjes. 's Avonds vindt er nog een diner plaats bij het tweesterrenrestaurant Boreas in Heeze.

*Foto:* "Suzanne de Zwaan":https://twitter.com/#!/rafelsdezwaan

~Frank Lindner~

Overig nieuws