Ga gerust uit, slechts 0,7% van alle horeca in de fout

23 december 2013
Ga gerust uit, slechts 0,7% van alle horeca in de fout

Berichtgeving van "RTL Nieuws":http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/vieze-restaurants#node_597716 op basis van rapporten van de NVWA toont aan dat bijna 300 restaurants en andere horecabedrijven in Nederland er in
2011, 2012 en 2013 stelselmatig een potje van maken. Verdere analyse door de redactie van De RestaurantKrant toont aan dat het op een gemiddeld totaal van 43.772 horecagelegenheden over de genoemde jaren om 0,6 procent van het totaal gaat.

*0,08% moest dicht*
De NVWA heeft in de afgelopen drie jaar 36 horecagelegenheden in Nederland gesloten, omdat de keuken te vies was en er geen verbeteringen hadden plaatsgevonden. Dat is 0,08% van het gemiddelde totale horeca-aanbod in de genoemde periode.

*Sticker*
Vanuit de Consumentenbond wordt geopperd om restaurants die een slechte keuring achter de rug hebben een sticker op de deur komt. Een inspecteur van de NVWA weet wat er mis is, maar vervolgens gaan na de inspectie nog vele gasten eten bij de gelegenheid die in de fout is gegaan.

*Verkeerde focus*
Uiteraard is iedere vieze horecakeuken er eentje teveel en moeten ondernemers en werknemers zich aan de geldende wetten en regels houden. Het is alleen jammer dat de focus altijd op het negatieve ligt, in plaats van op de 99,3% van alle horecabedrijven die juist handelen.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl ~, hoofdredacteur De RestaurantKrant~

Overig nieuws