Gediplomeerd keukenpersoneel niet voor het oprapen

9 januari 2017 | Jorien Slager

De horecabeurs Horecava gaat vandaag van start en de stemming zit er goed in. Het gaat weer goed met restaurants en cafés. Misschien zelfs een beetje té goed, want veel restaurants staan te springen om goed personeel in de keuken. En dat personeel ligt momenteel niet voor het oprapen, meldt BNR.

Een verkorte koksopleiding moet de oplossing zijn, om de zoektocht naar gediplomeerde koks te vereenvoudigen, zegt Yvonne Meijer van restaurant De Duinerij in Bergen aan Zee. 

Vakkrachten

Horeca is zo op het oog een leuk vak, maar de praktijk is vaak toch minder florissant, zegt Meijer. Op zich heeft ze niet alleen maar gediplomeerd keukenpersoneel nodig. 'Een aantal wel, want we maken al onze producten zelf, maar we hebben niet alleen maar vakkrachten nodig; eigenlijk voornamelijk enthousiaste mensen die vol passie mee willen doen in het spel.'

Bovendien is de ene opleiding de andere niet. Zo is er de verkorte opleiding die voornamelijk is weggelegd voor mensen die gemotiveerd zijn om op korte termijn in de praktijk aan de slag te gaan. Voor een volwaardige mbo-koksopleiding moet je al rond je veertiende kiezen. Maar dan krijg je wel een zeer uitgebreid pakket: 'Je merkt ook dat een groot gedeelte afhaakt omdat ze het koksvak in de praktijk toch niet leuk vinden.'

Overig nieuws

Awards Best Western
Best Western deelt awards uit 

Best Western Plus Orange Hôtel in La Louvière (België) en Kasteel de Vanenburg – BW Premier Collection in Putten (Nederland) hebben de Best Western Quality Awards in ontvangst mogen nemen tijdens de jaarlijkse Best Western Hoteliers Meeting. Jaarlijks worden alle Best West...

Booking.com OTA's Internationaal
Blokkade voor Booking.com in Turkije

Booking.com is in Turkije geblokkeerd. In 2015 werd het bedrijf aangeklaagd door Turkse reisorganisaties vanwege oneerlijke concurrentie. De Turkse rechtbank stelde de organisaties in het gelijk, waardoor het bedrijf zijn online activiteiten in Turkije nu voor onbepaalde tijd moet staken. Booking...

Hotel
10 tips om gezonder te vergaderen

In hotels wordt veel vergaderd en de kwaliteit van de omgeving en de F&B dragen bij aan een goede meeting. 'Healthy Meetings' zijn dé trend. Hoe je dat aanpakt? Dit zijn 10 tips om ook in 2017 gezond te blijven vergaderen. 1. Brainfood, brandstof voor je brein De naam zegt h...

Achtergronden Interieur
Controle binnenklimaatsystemen bespaart horeca veel geld

Momenteel worden de controles op de regelgeving omtrent de EPBD (Energy Performance of Buildings Directive) door Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied sterk geïntensiveerd. De regelgeving voor eigenaren en beheerders van gebouwen met een opgeteld koelvermogen van 12KW of meer worden met name in ...

Economie Internationaal
Dusit International gaat naar Japan

Dusit International heeft aangekondigd een joint venture aan te gaan met het Japanse bedrijf Colours International onder de naam Dusit Colours. Op deze wijze hoopt het Thaise bedrijf ook in Japan voet aan wal te krijgen. Als onderdeel van de overeenkomst zullen beide bedrijven samen werken om een fr...

Advertorial
Advertorial: Tijdloos douchedesign, veel comfort en lage schoonmaakkosten

Ook maatwerk en ideaal voor renovatie Een scheve ruimte, een schuin dak of uitsparing? Voor elke badkamer heeft HÜPPE een oplossing, standaard of maatwerk. Ook voor oudere badkamers met ongelijke wanden levert het bedrijf passende muurprofielen. Die compenseren op elegante wijze de oneffenheden ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: