Gegrilde roodbaars op kruidencouscous

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Gegrilde roodbaars op kruidencouscous

Ingrediënten

4 roodbaarsfilets van 150 g
2 citroenen, uitgeperst
5-6 eetlepels olijfolie
½ theelepel paprikapoeder
peper, versgemalen
300 g couscous
3 bosuitjes, in smalle ringetjes
1 eetlepel verse munt
fijngehakt
2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
5 gedroogde tomaten op olie, in stukjes of reepjes
12 zwarte olijven zonder pit, in plakjes

Bereiding

Besprenkel de roodbaarsfilets met citroensap. Meng 2 eetlepels olijfolie met paprikapoeder, peper en zout. Bestrijk de filets met dit mengsel. Doe de couscous in een kom, voeg 250-300 ml water toe en laat het wellen. Rooster de visfilets kort in een grillpan. Meng de rest van het citroensap met 3-4 eetlepels olijfolie en schep de dressing met de bosuitjes, munt, peterselie, tomaten en olijven door de couscous. Serveer de couscous met de roodbaarsfilets erop.

Overig nieuws