Golden Tulip bouwt in Benin

3 april 2014
Golden Tulip bouwt in Benin

Onlangs werd de eerste steen gelegd voor het Golden Tulip Le Diplomate Cotonou hotel in Benin. Het evenement werd bijgewoond door president Dr. Boni Yayi, de gebroeders Chagoury
(Assad, Tony en Joseph van de Chagoury Frères Group; de investeerders van het project) en een aantal regeringsleden.

*Naast nieuwe ambassade*
Met 120 kamers (inclusief 8 presidentiële suites), beschikt het hotel over prima faciliteiten en bevindt het zich op een ideale locatie, op 9.200 m² grond, naast het Cotonou Convention Centre en tegenover de nieuwe ambassade van de Verenigde Staten. Daarnaast biedt het hotel 4 kamers voor gasten met een beperking, twee restaurants, vijf vergaderzalen, een skybar, een zwembad, fitnessruimte, spa en een nachtclub.

*Benin op de kaart*
De Chagoury Frères Group wil met de bouw van dit 4-sterren hotel graag voldoen aan de wensen en eisen van het zakelijk toerisme. Het Golden Tulip Hotel zal bijdragen aan de toeristische aantrekkingskracht van Benin. De gebroeders Chagoury verwachten dan ook dat het toenemende toerisme bij zal dragen aan de werkgelegenheid in Benin. De president is naar het evenement gekomen om de gebroeders Chagoury te feliciteren en te bedanken voor hun investering in Benin. De opening van het hotel staat gepland voor januari 2016.

*Over Louvre Hotels Group & Golden Tulip*
Met meer dan 1.100 hotels in 42 landen is Louvre Hotels Group een van de grootste internationale hotelketens. De keten is eigendom van Starwood Capital Group. Golden Tulip, onderdeel van Louvre Hotels Group, heeft meer dan 50 jaar ervaring in de hospitality-industrie en heeft hotels in het midden-, hoge-, en luxe segment. De groep omvat meer dan 200 hotels. De merken Tulip Inn, Golden Tulip en Royal Tulip, bieden in Europa, het Midden Oosten, Afrika, Azië, het Pacifisch gebied en Amerika een internationale standaard aan service en faciliteiten met een persoonlijke touch. Louvre Hotels Group voert naast Golden Tulip de merken Première Classe, Campanile, Kyriad en Kyriad Prestige. Louvre Hotels Group is in de Benelux vertegenwoordigd met de merken Golden Tulip en Tulip Inn (49 hotels), Campanile (20 hotels) en Première Classe (2 hotels).

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws