Goud en zilver voor Nederlands culinair team

28 oktober 2016 | Jorien Slager

Tijdens de ‘Olympiade der Koche 2016’ in Erfurt (Duitsland) pakte het Nederlandse team begin van deze week goud op het onderdeel ‘warme keuken’. Hiermee schrijft het team geschiedenis, want nog nooit eerder behaalde een Nederlands team goud op dit onderdeel. Twee dagen eerder pakte het team al zilver op het onderdeel 'koud buffet'.
 
Het Culinary Team The Netherlands deed mee aan de onderdelen 'koud buffet' en 'warme keuken'. Na maanden van voorbereidingen en diverse trainingen vertrok het team naar Erfurt. Na de spannende wedstrijd beoordeelde de jury het ‘koud buffet’ van het Nederlandse team met zilver. Veel tijd om feest te vieren had het team echter niet. De volgende dag moesten de voorbereidingen getroffen worden voor de wedstrijd ‘warme keuken’. Dit werd beloond met een gouden medaille!

Het team bestaat uit Dennis van den Beld van Het Roode Koper in Ermelo , Alfred van Dijk van Het Oude Dykhuys in Lisserbroek, Robin Hoedjes van Huize van Wely in Noordwijk, Tom Lamers van De Kromme Dissel* in Heelsum, Guido Panjer van Sligro in Veghel, Tom Stalpers van Maison van den Boer in Veghel, Keng Vichianrat van La Rive in Amsterdam, Bert van Manen en Waldrik Kremer van Sogno catering in Tilburg.
Het Culinary Team The Netherlands is onderdeel van het Gastronomisch Gilde.

Overig nieuws

Economie Hotelbouwplannen Achtergronden
Waar letten banken op bij het financieren van hotels?

De gunst van de gast is voor een hotelier het hoogst haalbare. Maar daarna komt toch al snel de gunst van de bank: als er financiering nodig is voor een nieuw concept, nieuwe technologie of (nog) een eigen pand. ING, Rabobank, ABN AMRO en NIBC Bank investeren graag (zij het selectief) in de hoteller...

Slapen onder de sterren bij Floor17

Na de schaatsbaan vorig jaar en de curlingbaan afgelopen winter, komt Floor17 dit voorjaar opnieuw met een bijzondere attractie op het dakterras: “slapen in een doorzichtige air-bubble”. Van 12 mei tot 10 juni slaap je vanaf 270 euro per nacht onder de sterren op de 85 meter hoge rooftop...

Columns Sander Allegro
Column Sander Allegro: De paardenmestcrisis van 1894

Een samenleving die dreigt te bezwijken onder een dikke laag paardenmest. Dat was de essentie van de paardenmestcrisis van 1894 die het belangrijke effect van disruptors illustreert. Door het gestaag groeiende paard- en koetsverkeer in Londen - er waren eind 19e eeuw zo’n tienduizend rijtuigen...

Hotelbouwplannen
Visuals nieuwe hotelkamers van Landgoed Huize Bergen

Waar vroeger kassen vol tropische planten stonden wordt nu gebouwd aan de toekomst van Landgoed Huize Bergen in Vught. Een omvangrijk project, dat in drie fases wordt gerealiseerd. Fase 1, 39 tweepersoons hotelkamers, begint nu aan de eindsprint. Het bruist van activiteit in en om de nieuwe hotel...

Koninklijke onderscheiding voor voorzitter FNV Horecabond

Vandaag in de Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) te Almere is Ben Francooy, voorzitter FNV Horecabond, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau door Franc Weerwind, burgemeester van Almere. Ben Francooy zet zich al jarenlang met passie en gedrevenheid in, voor niet alleen vakbondsleden, maa...

Amsterdam Events Toerisme
Koningsdag in Amsterdam drukbezocht door Italiaanse toeristen

Onderzoek van Expedia wijst uit dat Italianen, Engelsen en Amerikanen tot de meest oranjetoeristen behoren. Het aantal Nederlanders dat naar Amsterdam gaat om de verjaardag van de koning te vieren is daarentegen afgenomen: zij blijven dit jaar dichter bij huis. Expedia keek wereldwijd naar de vra...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: