Groen, Groener, Groenten!

19 juli 2012
Groen, Groener, Groenten!

Op 24 september wordt er een groentecongres georganiseerd dat voor een deel plaatsvindt in de kas van restaurant Vork & Mes in Hoofddorp. Is groente een trend of pure noodzaak?
De Association of Food & Beverage Management ("AF&BM":http://www.afbm.nl) is de organisator van de bijeenkomst.

*80 procent groente*
Een groot deel van de bijeenkomst is in de kas waar chef-kok Jonathan Karpathios van restaurant "Vork & Mes":http://www.vorkenmes.nl/home/ zijn groenten verbouwt. Karpathios heeft als filosofie dat 80 procent van zijn menu uit groenten moet bestaan. Naast de chef-kok zal foodtrendwatcher Marjan Ippel in de kas in Aalsmeer ingaan op de groentetrend.

*Talkshow*
Daarna verplaatst het gezelschap zich naar restaurant Vork & Mes waar een talkshow volgt met Niven Kunz, diëtiste Brenda Frunt, culinair consultant Ruud Wunneberg en wijnschrijver Harold Hamersma. De presentatie van de talkshow is in handen van Bianca Roemaat van Misset Horeca.

*Vragen*
Samen met de aanwezige leden zullen de talkshowgasten zich buigen over de vraag of groente een trend of pure noodzaak is. Verder komt aan de orde hoe je groente met wijn combineert en of groenten inderdaad zo gezond zijn als wordt verondersteld.

*Op de foto:* Een amuse tijdens het "AF&BM Social Event 2012":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/diner-afbm-bij-boreas-19577/ bij Boreas** in Heeze bestond uit de ingrediënten van piccalilly, allemaal groente.

~Frank Lindner~

Overig nieuws