'Groene' Sligro Zwolle opent deuren

19 oktober 2012
'Groene' Sligro Zwolle opent deuren

Sligro opent in Zwolle de deuren van een nieuwe vestiging die om de hoek van de oude locatie ligt. De groothandel krijgt een proeftuin en bij de bouw is sterk rekening gehouden met duurzaamheid.

*Drie keer zo groot*
Arthur Reijnders, directeur Sligro Zwolle: “Het vloeroppervlak is maar liefst 10.000 vierkante meter. Dit is bijna een verdriedubbeling ten opzichte van het oude pand. We gaan dan ook een veel breder assortiment voeren, met name op het gebied van versproducten en specialiteiten voor de horeca. Bovendien krijgt Zwolle de functie van ‘servicevestiging’ binnen Sligro. Dat houdt in dat we aanvullende assortimenten leveren aan de Sligro Bezorggroothandels die de bestellingen bij de horecabedrijven afleveren. Zo kan het volledige assortiment van 60.000 artikelen ook altijd in één keer compleet geleverd worden.”

*Producten beleven*
Eten is beleven, ook in de groothandel. Sligro Zwolle beschikt vanaf nu over een ‘proeftuin’ waar klanten de kwaliteit van de producten zelf kunnen ervaren. Een ideale plaats om culinaire inspiratie op te doen. De chef-koks bereiden hier de lekkerste gerechten, uiteraard om te proeven.

*Milieu centraal*
Het nieuwe pand is een groene Sligro-vestiging. Tijdens de bouw is rekening gehouden met de eisen van Sligro op het gebied van duurzaam ondernemen. Zo is er een warmteterugwininstallatie geplaatst. Door gebruik te maken van warmteterugwinning via de CO2 koel-vriesinstallaties wordt het gehele pand op een duurzame manier verwarmd en gekoeld, zónder traditionele gasverwarming.

~Frank Lindner~

Overig nieuws