Hans Sittrop versterkt Utrechts conventiebureau

31 maart 2016
Hans Sittrop versterkt Utrechts conventiebureau

Per 1 april zal Hans Sittrop (47) het team van het Utrecht Convention Bureau (UCB) versterken. Naast de dagelijkse leiding wordt Sittrop
verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van de positie van Utrecht als internationale congresstad.

*ervaring*
Sittrop, nu nog manager van het Congresbureau Erasmus MC, was eerder actief voor Rotterdam Partners en Almere Citymarketing en brengt ruim 15 jaar ervaring op de congres- en evenementenmarkt met zich mee.

*Groeiambities van Utrecht*
Ronald Besemer, directeur van Toerisme Utrecht zegt: “Met de komst van Hans en de eerdere uitbreiding van het team dit jaar is het UCB klaar voor de toekomst. Het gaat goed met het zakelijke toerisme in Utrecht, mede doordat we ons steeds meer bewust zijn dat we met elkaar het verhaal over Utrecht moeten uitdragen.” Sittrop zelf kan niet wachten om aan de slag te gaan in de historische Domstad met toekomstgerichte blik, “Ik ben er trots op te mogen bijdragen aan de groeiambities die er liggen en om hier samen met sterke partners in de stad invulling aan te geven”.

De activiteiten van het UCB (onderdeel van Toerisme Utrecht) zijn gericht op promotie van de stad en de regio als (inter)nationale congres- en evenementenbestemming. Het UCB zet zich met onafhankelijk en kosteloos advies in om organisatoren van zakelijke bijeenkomsten te ondersteunen. Dit bestaat uit advies over het onderbrengen van grotere en kleinere bijeenkomsten in Utrecht gecombineerd met advies over marketing, promotie, samenstelling van een sociaal programma, eventuele subsidies en coördinatie van presentaties. Daarnaast biedt Utrecht een bidfonds en een stimuleringsfonds aan.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws