Hawaiitoast

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Hawaiitoast

Menige gast zal in eerste instantie verbaasd opkijken wanneer u als speciaal wintergerecht Toast Hawaii op de kaart zet. Maar als u uitlegt hoeveel vitaminen en mineralen er in ananas zitten, en dat u daardoor een bijdrage wil leveren aan de gezondheid van uw gasten, is het ijs ongetwijfeld gebroken. Bovendien: wie wil er nu niet midden in de winter éven de smaak van de zomer proeven? Toast op uw gezondheid!

Ingrediënten (1 persoon)

1 dikke snee brood naar keuze
1 plak ananas (vers of uit blik)
1 dikke plak bacon
1 plak belegen kaas (of een zelfde hoeveelheid geraspte kaas)
1/2 eetlepel tomatenketchup
geplette roze peperkorrels

Bereiding

Rooster de snee brood tot hij lichtbruin is en besmeer hem met de tomatenketchup. Leg plakken kaas op het brood. Bak de bacon in een koekenpan en leg deze op de kaas. Leg daarna een gegrilde plak ananas erop. Strooi af met wat rode peperkorrels. 
U kunt ook voor een meer traditionele tostivariant gaan. Leg in dit geval eerst de bacon op het brood en dan de ananas. Dek het af met plakken of geraspte kaas. Zet het geheel onder de grill tot de kaas is gesmolten en lichtbruin begint te worden. Daarna bestrooien met wat peperkorrels en direct serveren.

Tip

Voor gasten die de voorkeur geven aan een vegetarische toast kunt u in plaats van bacon ook gegrilde groene asperges gebruiken.

Bereidingstijd

10 minuten

Overig nieuws