Horeca Academie deelt snackgroenten uit

30 november 2015
Horeca Academie deelt snackgroenten uit

De Westlandse tuinders van Zwin Brothers en Tommies hebben afgelopen vrijdag samen met de medewerkers van de Horeca Academie en Threewise
radijsjes, snacktomaten en snackkomkommers uitgedeeld aan de vluchtelingen in het voormalige ministerie van Sociale Zaken. Directeur Antoine Defesche van de Horeca Academie attendeerde de twee Westlandse tuinders dat er nog behoefte was aan vitaminen bij de buren van de Horeca Academie. De tuinders waren meteen enthousiast.

*Hulp bieden*
Antoine Defesche: "Bij de Horeca Academie zijn we altijd bezig met eten; we vinden het fijn om de vluchtelingen op dit gebied wat hulp te kunnen bieden." Binnen werden de snackgroentes gewaardeerd en deze vonden dan ook gretig aftrek. Ook ontstonden er gesprekken tussen de vluchtelingen, de tuinders en de medewerkers van de Horeca Academie en Threewise. Medewerker Pelin, van Threewise: "Ik vond het leuk dat er vanuit eigen initiatief actie werd ondernomen. Het was bijzonder dat Syrische kinderen ‘Dank je wel’ zeiden in het Nederlands en dat we iets voor ze konden betekenen."

In het voormalig ministerie heeft de Horeca Academie de ruimte voor zo’n 250 leerlingen die het koksvak of andere horecaberoepen leren. Sinds 12 november vangt het COA zo’n 600 vluchtelingen op in hetzelfde pand.

~Christel Tuin~

Overig nieuws