Horeca nipt tegen eigen ministerie

26 oktober 2012
Horeca nipt tegen eigen ministerie

De horecabranche staat niet onwelwillend tegenover een eigen ministerie, blijkt uit onderzoek. Slechts een kleine meerderheid ziet een ministerie van Horeca (nog) niet zitten.
Uit een poll blijkt dat 45 procent van de stemmers een departement voor de horeca in Den Haag wel ziet zitten. 55 procent van de deelnemers is tegen een ministerie van Horeca.

*Uitersten verwacht*
"Deze uitslag had ik vooraf niet verwacht, maar ik ben blij dat we de mening eens hebben gepeild", verklaart Frank Lindner, hoofdredacteur van Hospitality Management, De RestaurantKrant en Lunchroom. "Ik had vooraf verwacht dat men of massaal tegen zou zijn, met het oog op vrij ondernemerschap en weerzin tegen 'de regeltjes' uit Den Haag, óf dat men een eigen ministerie helemaal zou omarmen. Dat met in het achterhoofd de stuurloosheid van de branche, de besluiteloosheid omtrent een aantal hoofdpijndossiers, en dat men een aantal zaken liever nationaal dan lokaal geregeld wil hebben."

De poll is ten tijde van de kabinetsformatie na de verkiezingen voor de Tweede Kamer in september gehouden op de websites van de horecavakbladen De RestaurantKrant, De CaféKrant, Lunchroom en Hospitality Management.

Overig nieuws