Horeca DNA neemt bedrijvenregister over

23 december 2014
Horeca DNA neemt bedrijvenregister over

Vanaf 2015 gaat het Horeca-bedrijvenregister over naar een nieuwe organisatie, onder een nieuwe naam: HorecaDNA. Horecaondernemers
ontvangen van het bedrijfschap Horeca en Catering informatie over de overdracht van de bedrijfsgegevens.

*Bedrijfschap Horeca & Catering verdwijnt*
Het bedrijfschap Horeca & Catering houdt per 1 januari 2015 op te bestaan. Het Horecabedrijvenregister, dat nu door het bedrijfschap beheerd wordt, wordt voortgezet door een nieuwe organisatie met een nieuwe naam: "HorecaDNA.":http://horecadna.nl/

*Over het Horecabedrijvenregister*
Het Horecabedrijvenregister levert informatie voor statistisch onderzoek in de horecabranche. Daarnaast kunnen overheden zoals de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit informatie raadplegen over de aanwezigheid van horecabedrijven. Ook kunnen navigatiesystemen worden voorzien van bedrijfsinformatie. Een actueel register is dus belangrijk voor zowel de sector als voor de individuele ondernemer. Het register vormt ook de basis voor slim digitaal zaken doen, zoals met het Ondernemingsdossier.

*Dienst blijft gratis*
Het bedrijfschap Horeca & Catering heeft voor alle bij haar ingeschreven bedrijven afgesproken dat het beheer van bedrijfsgegevens als basisdienstverlening de komende twee jaar gratis blijft. HorecaDNA biedt aanvullende diensten tegen betaling aan.

*Overdracht gegevens*
Horecaondernemers kunnen met een persoonlijk account zelf de bedrijfsgegevens beheren. Basisgegevens die het bedrijfschap per 1 januari 2015 overdraagt zijn de openbare KvK-gegevens, zoals naw-gegevens van de vestiging, het soort horecabedrijf en ondernemersgegevens. Daarnaast draagt het bedrijfschap ook aanvullende informatie over, tenzij de horecaondernemer bezwaar maakt. Dit zijn gegevens die kleur en smaak aan een bedrijf geven, zoals het aantal vierkante meters, de rechtsvorm, de aanwezigheid van een terras, de nationaliteit van de keuken of het aantal bedden. Informatie die bijvoorbeeld belangrijk kan zijn voor correcte vermelding in navigatiesystemen. Horecaondernemers kunnen op ieder moment, ook na 1 januari, over deelname beslissen. Privacygevoelige informatie over de loonsom, de heffing en dossierinformatie over individuele horecabedrijven wordt vanzelfsprekend niet overgedragen.

~Christel Tuin~

Overig nieuws