Horecava op zoek naar vernieuwende producten, diensten en concepten

4 juli 2016 | Thijs Jacobs

Aandacht voor vernieuwende producten, diensten en concepten is één van de speerpunten van de Horecava. Daarom organiseert de vakbeurs voor de zeventiende maal de Horecava Innovation Award, de jaarlijkse landelijke vakprijs voor innovatie in de foodservice branche. Elke dienst, product of concept, gelanceerd na 1 januari 2016, komt in aanmerking voor deze prestigieuze prijs. Inschrijven kan tot 31 oktober 2016. Alle nominaties zijn op de beursvloer te bekijken in het InnovationLAB. De jury maakt de winnaars bekend op de eerste beursdag van de Horecava, die plaatsvindt van 9 tot en met 12 januari 2017 in RAI Amsterdam.

De Horecava Innovation Award genereert veel nationale bekendheid voor de winnaar. Ook een nominatie levert publiciteit op in aanloop naar de prijsuitreiking. Juryvoorzitter Hayk Simons: “Deelname aan de verkiezing heeft grote voordelen: het biedt een product volop kansen voor het verkrijgen van waardering, erkenning, publiciteit én extra omzet. Dat er animo voor is, blijkt wel uit de vele aanmeldingen ieder jaar.”

Kansen voor álle leveranciers
Bijzonder aan de innovatieverkiezing van de Horecava is dat deze openstaat voor álle bedrijven en dus niet alleen voor deelnemende bedrijven. Zo biedt de verkiezing een goed overzicht van belangrijke innovaties in de branche. Inzenden kan in de categorieën Food & Beverage; Equipment & Services; Concepts, Interior & Design en Mobile, Applications & Social Media. De jury beoordeelt de inzendingen op het innovatieve karakter. Bijkomende criteria zijn of ze nieuwe kansen voor ondernemers bieden om omzet en marges te verhogen, het werken aangenamer maken of de kwaliteit verbeteren. Inschrijven kan tot 31 oktober op www.horecava.nl, waar ook de wedstrijdcriteria te vinden zijn.

Procedure
In de derde week van november maakt de jury de nominaties bekend. Uit deze selectie kiezen zij de categoriewinnaars en een overall winnaar. Daarnaast beloont de jury een inzending met de Karel de Vos Duurzaamheid Award. Deze prijs, genoemd naar de initiatiefnemer en jarenlang voorzitter van deze wedstrijd, is voor de innovatie die het meeste blijk geeft van een duurzame, toekomstgerichte visie. En die de sector een verfrissende impuls geeft, met een gezonde kans op rendement en geproduceerd met respect voor mens, dier en planeet. Tevens wordt er een publieksprijs uitgereikt. De prijsuitreiking vindt plaats op de eerste beursdag, 9 januari, tijdens de officiële opening.

Gratis plek op de beurs
De Horecava heeft tot doel meer bekendheid en zichtbaarheid te geven aan innovaties die van toegevoegde waarde zijn voor de gehele sector. Tijdens de Horecava krijgen de zestien genomineerden (vier per categorie) daarom de beschikking over een display op het InnovationLAB om hun innovatie onder de aandacht te brengen bij de bezoekers van de beurs.

Over Horecava
De Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie, vindt plaats van maandag 9 tot en met donderdag 12 januari 2017 in RAI Amsterdam. Meer informatie is te vinden op www.horecava.nl. Horecava is ook te volgen op Twitter en Facebook (#HIA17).

Overig nieuws

Awards Best Western
Best Western deelt awards uit 

Best Western Plus Orange Hôtel in La Louvière (België) en Kasteel de Vanenburg – BW Premier Collection in Putten (Nederland) hebben de Best Western Quality Awards in ontvangst mogen nemen tijdens de jaarlijkse Best Western Hoteliers Meeting. Jaarlijks worden alle Best West...

Booking.com OTA's Internationaal
Blokkade voor Booking.com in Turkije

Booking.com is in Turkije geblokkeerd. In 2015 werd het bedrijf aangeklaagd door Turkse reisorganisaties vanwege oneerlijke concurrentie. De Turkse rechtbank stelde de organisaties in het gelijk, waardoor het bedrijf zijn online activiteiten in Turkije nu voor onbepaalde tijd moet staken. Booking...

Hotel
10 tips om gezonder te vergaderen

In hotels wordt veel vergaderd en de kwaliteit van de omgeving en de F&B dragen bij aan een goede meeting. 'Healthy Meetings' zijn dé trend. Hoe je dat aanpakt? Dit zijn 10 tips om ook in 2017 gezond te blijven vergaderen. 1. Brainfood, brandstof voor je brein De naam zegt h...

Achtergronden Interieur
Controle binnenklimaatsystemen bespaart horeca veel geld

Momenteel worden de controles op de regelgeving omtrent de EPBD (Energy Performance of Buildings Directive) door Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied sterk geïntensiveerd. De regelgeving voor eigenaren en beheerders van gebouwen met een opgeteld koelvermogen van 12KW of meer worden met name in ...

Economie Internationaal
Dusit International gaat naar Japan

Dusit International heeft aangekondigd een joint venture aan te gaan met het Japanse bedrijf Colours International onder de naam Dusit Colours. Op deze wijze hoopt het Thaise bedrijf ook in Japan voet aan wal te krijgen. Als onderdeel van de overeenkomst zullen beide bedrijven samen werken om een fr...

Advertorial
Advertorial: Tijdloos douchedesign, veel comfort en lage schoonmaakkosten

Ook maatwerk en ideaal voor renovatie Een scheve ruimte, een schuin dak of uitsparing? Voor elke badkamer heeft HÜPPE een oplossing, standaard of maatwerk. Ook voor oudere badkamers met ongelijke wanden levert het bedrijf passende muurprofielen. Die compenseren op elegante wijze de oneffenheden ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: