Hotel Kasteel Doenrade beste starter

21 mei 2014
Hotel Kasteel Doenrade beste starter

Vorige week werd Hotel Kasteel Doenrade (eerder was het een b&b) tijdens de Rabobank Demarrage Ondernemersprijs uitgeroepen tot Beste Startende Onderneming van Zuid Limburg. Tijdens
een spannende avond, die werd bezocht door 300 medeondernemers, moesten de genomineerden een pitch houden en er werden vragen gesteld door een kritische vakjury.

*Professioneel*
Volgens de vakjury is Hotel Kasteel Doenrade de winnaar vanwege het feit dat zij in een korte tijd een goede en professionele organisatie hebben weten op te zetten en gewerkt hebben aan de hand van hun ondernemersplan. Met als kers op de taart een meer dan positief resultaat, ondanks de economische crisis waarin de horeca nog steeds verkeert.

*Eigenaren*
Karin Hansen en René Goltstein, beiden directeur/eigenaar, zijn trots op het behalen van deze prijs, maar geven aan vooral trots op hun team te zijn. Zonder het enthousiasme en gastgerichtheid van hun medewerkers was deze prestatie nooit behaald.

*Historisch*
Kasteel Doenrade werd gebouwd rond het jaar 1117 en is daarmee een van de oudste kastelen van Limburg. Het werd bewoond door adellijke families die in de historie van Limburg een belangrijke rol vervulden. Vanaf 1925 heeft het kasteel dienst gedaan als nonnenklooster. Daarna diende het van 1960 tot 1969 als politieschool.

*Renovatie*
Van 1978 tot 1985 is het kasteel in particulier bezit. Van 1985 tot 1991 heeft het kasteel leeg gestaan.
In 1991 is de Stichting RBK begonnen met de verbouwing en renovatie van het kasteel. Omstreeks 1995 is het kasteel een horecagelegenheid geworden met hotelaccommodaties.
Van 2005 tot 2012 is het geëxploiteerd als b&b.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws