Hotelbouwplannen gaan vaker door

30 september 2014
Hotelbouwplannen gaan vaker door

De statistieken van de hotelbouwplannen zoals die in juli en augustus naar buiten zijn gekomen, geven een bestendig beeld. De cijfers zijn in
overeenstemming met de licht positieve trend zoals die dit jaar te zien is. Maar wat uit de cijfers in de nieuwsbrief Hotelbouwplannen niet te lezen is, blijkt wel uit de berichten die eraan ten grondslag liggen: er zijn steeds meer plannen die alsnog van de grond komen.

*Nieuwe trend: plannen gaan (alsnog) door*
Sinds 2009 merkten we geregeld dat eenmaal aangekondigde plannen in de ijskast of zelfs prullenmand verdwenen. Die stroom lijkt de laatste tijd echter behoorlijk op te drogen en maakt plaats voor een andere trend: plannen die jaren geleden al in de nieuwsbrief Hotelbouwplannen aankondigden, bleken een lange aanlooptijd nodig te hebben en komen nu alsnog – letterlijk en figuurlijk – van de grond. ‘Afblazen’ lijkt dus plaats te maken voor ‘alsnog doorgaan’, al dan niet in aangepaste vorm. Het is weer een teken dat er ook in de hotelbranche nieuw perspectief is.

*Vroegsignaleerder*
Ten slotte zien we vaak dat andere (horeca)media berichten plaatsen over hotelbouwplannen die wij al eerdere edities van de nieuwsbrief hadden vermeld. Daarmee bewijst de nieuwsbrief zijn positie als vroegsignaleerder van trends in de hotelbouw.

*31 (ver)bouwplannen*
In Hotelbouwplannen editie nummer 4, 2014 registreren we:
• 31 (ver)bouwplannen. Hiervan zijn er 19 nieuwbouw en 12 verbouw;
• 2147 kamers worden gerenoveerd, verbouwd, of nieuwgebouwd;
• bij 13 plannen is niet duidelijk om hoeveel kamers het gaat, of speelt het aantal kamers geen rol;
• in 3 plannen komt duidelijk naar voren dat er ook congres- en/of vergaderzalen met de plannen zijn gemoeid;
• bij eveneens 3 plannen gaat het (mede) om de aanleg van wellness- en/of fitnessfaciliteiten.

*Meer weten? Abonneren?*
Voor meer informatie over Hotelbouwplannen kunt u contact opnemen met "Paul Sprakel,":mailto:paul.sprakel@uitgeverijps.nl uitgever.

Overig nieuws