Immense verbouwing Hotel Arena

11 mei 2016
Immense verbouwing Hotel Arena

Een groepje vrienden met een fles wijn in het gras, voetballende studenten en zakenmannen tijdens een lunchpauze; in het park komt iedereen
samen. Ondernemer Paul Hermanides speelt met de vernieuwing van Hotel Arena in op dit proces. Een immense verbouwing vervaagt de grens tussen het hotel en het Oosterpark om mensen samen te brengen. Cultuur, natuur en hospitality ontmoeten elkaar in Hotel Arena, dat met een verplaatsing van de ingang het eerste Amsterdamse hotel ín een park zal zijn.

*De verbouwing*
Al bijna 25 jaar is Hotel Arena een fenomeen in Amsterdam. Het pand dat in 1992 nog een ‘sleep-inn’ was, heeft in de jaren erna geleidelijk een viersterrenstatus verkregen. Sinds 2015 bouwt eigenaar Paul Hermanides aan de kroon op zijn werk; de verbouwing die zijn hotel compleet moet maken. Door het ‘Verdubbeling Oosterpark’-project, de renovatie en aanbouw, komt Hotel Arena als eerste hotel van de hoofdstad in het park te liggen. Het hotel komt naar het park, maar het park ook naar het hotel. Niet alleen in het interieur, maar in de gehele filosofie. Met het Oosterpark als voortuin wordt Hotel Arena een bloeiende plek van ontmoetingen; ontmoetingen tussen mensen en een ontmoeting tussen natuur, cultuur en horeca.

De architecten van Team V en de interieurdesigners van Tank creëerden een moderne stijl die moeiteloos aansluit bij zowel het Oosterpark als het rijksmonument waarin Hotel Arena gevestigd is. Het park loopt naadloos over in een decor van lichte kleuren, natuurlijke materialen, aardse tinten en diverse planten. De industriële materialen die gebruikt zijn hebben veelal een verweerde uitstraling die door een samenspel met de natuur ontstaan lijkt te zijn. Een nieuwe hotelvleugel en twee paviljoens aan weerszijden van de originele kapel creëren ruimte voor multifunctionele meeting- en eventzalen en een nieuw all-day dining café-restaurant met terras. Hotel Arena wordt één met het Oosterpark die de natuurlijke entree tot het hotel zal vormen. Een ondergrondse parkeergarage houdt het terrein autovrij.

*Naar het park*
De grootste fysieke transformaties zijn dan misschien de vleugels en de ingang in het Oosterpark; toch is de verandering meer dan dat. Hotel Arena tilt haar gastvrijheid naar een hoger niveau. Naast een muzikale en culturele programmering zal het juiste team een essentiële factor hierin zijn. Want zelfs zoiets kleins als een perfecte kop koffie wordt pas mogelijk als mooie koffiebonen en de beste apparatuur met de juiste barista samenkomen. Gastvrijheid gaat verder dan de muren van de hotelkamers. Zo kan Hotel Arena in zijn nieuwe vorm net zo makkelijk curator van een tentoonstelling of debat zijn, als medeorganisator van een bootcamp of food market in het Oosterpark.

*Meer mogelijkheden*
Hotel Arena biedt binnenkort nog meer mogelijkheden voor iedereen die iets anders zoekt, doet of wil: een nacht slapen tussen spierwitte hotellakens of een nacht niet slapen op een feest, een glas wijn in het park of een whisky in de hotelbar, een perfecte koffie als ontbijt of een diner van herkenbare evergreens, een fashion show in de kapel of een kunstexpositie op diezelfde locatie. Om die diversiteit te bereiken, zoekt Hotel Arena steeds de tegenstellingen op. Binnen en buiten. Wervelend maar rustgevend. Trendy doch traditioneel. Hoogwaardig en laagdrempelig. Monumentaal maar modern. Verrassend en constant.
Al bouwend brokkelt de grens tussen hotel en park af. Vanaf zomer 2016 ontmoeten de gasten het vernieuwde Hotel Arena.

Overig nieuws