Insecten op menukaart Princess

23 januari 2015
Insecten op menukaart Princess

De groeiende vraag naar biologisch vlees en verantwoorde vis groeit enorm. Supermarkten, slagers en restaurants spelen hier enthousiast op in. Er zijn
diverse keurmerken gelanceerd, om de producten op een goede
manier te kwalificeren.

*Tekort aan biologische producten*
Het bekende tekort aan biologische producten komt steeds dichterbij. Als de hele wereld per morgen biologisch zou gaan eten, hebben wij minimaal 5 x de oppervlakte van de aarde nodig om het vlees, vis, fruit en groenten te kunnen verbouwen. Grond en aandacht kosten geld, de producten worden erg duur.

*Insecten zijn voedzaam*
Veel insecten zijn ontzettend voedzaam en gezond. Insecten zitten vol met proteïnes en vitamines en zijn veel minder milieubelastend dan bijvoorbeeld rundvlees (het kweken van insecten kost bijvoorbeeld 10 x minder oppervlakte dan het fokken van koeien). Doordat insecten boordevol energie zitten, heeft het menselijk lichaam relatief maar een kleine hoeveelheid nodig om te kunnen functioneren.

*Princess*
Lize Assink, diëtiste van Princess Hotel Collection, durft het precies hierom aan om insecten op de menukaart te zetten van Smaakmakers Restaurants. ‘Het is eigenlijk zonde om deze gezonde en bovenal ook lekkere voeding niet te gebruiken’ aldus Assink. Op de, deze week gelanceerde, menukaart staat voor het eerst een dessert met daarin insecten; een Trifle van hangop met gekarameliseerde Buffalo worm, kaneelappel, gedroogde pruimen en een crumble van noten.

*Erg blij*
Princess Hotel Collection verklaart erg blij te zijn met voeren van dit nieuwe gerecht. ‘In de toekomst zal het eten van insecten meer common sense worden’ aldus Tim Vissers. ‘Wij lopen graag voorop als het gaat om trends, waardoor wij het hebben aangedurfd om hiermee van start te gaan’.

*Meer inhoudelijke informatie over insecten als Superfood?* Lees de blog van de diëtiste van Princess:
"http://www.princesshotelcollection.com/nl/health-blog/insecten-het-nieuwe-superfood.html":http://www.princesshotelcollection.com/nl/health-blog/insecten-het-nieuwe-superfood.html

*Over Princess Hotel Collection:*
Princess Hotel Collection is een splinternieuwe hotelketen in Nederland, waarbij een nadrukkelijke focus ligt op transparantie en value for money voor zowel de franchisee als de gast. Per 1 juli behoren 7 hotels tot deze keten, te weten; Princess Hotel Loosdrecht / Amsterdam, Princess Hotel
Amersfoort, Princess Hote Epe, Princess Hotel Beekbergen / Apeldoorn, Princess Hotel de Wipselberg, Princess Hotel Victoria en Princess Hotel Dorhout Mees.

In de hotels worden zowel zakelijke als particuliere gasten ontvangen die heerlijk willen ontspannen. De locaties van de hotels variëren van Loosdrecht met zijn vele watersportmogelijkheden, tot aan Amersfoort en de bosrijke omgeving van De Veluwe.

Overig nieuws