Interview: Hotel 't Holt

2 juli 2013
Interview: Hotel 't Holt

Hotel 't Holt hotel ligt aan de '5 sterren route' en aan de '6 kastelen route', op een paar luttele kilometers van Diepenheim (Overijssel). Dat zijn allebei fietsroutes, en om misverstanden
te voorkomen: familiehotel 't Holt is geen vijfsterrenhotel. Ook geen kasteel trouwens. Gelukkig niet.

Heerlijk, zo'n op het platteland verstopt hotel. Vanwege het wegdek (bestrating met kinderkopjes, kasseien of straatkeien) is hier en daar harder rijden dan vijftien kilometer per uur op zijn zachtst gezegd oncomfortabel. De omgeving, met mooie vergezichten, maakt veel goed. Menig reiziger zal op weg naar de boerderij waarin 't Holt gevestigd is, al tot rust komen.

Het terras van het ligt pal naast een golfbaan met 18 holes. Geen enkel hekje belet de moegewandelde golfers om verpozing te zoeken aan een van de tafeltjes. Bovendien is dit terras een uitgelezen plekje voor fietsers om even op adem te komen. Zij hebben wellicht één of meerdere van de kastelen bezocht (Nijenhuis, Westervlier, Weldam, Huis te Diepenheim...) of hebben gewoon genoten van al het schoons in de Hof van Twente.

Zo is het allemaal begonnen, met dat terras. Inmiddels vijfentwintig jaar geleden ging Jose Eijsink, eigenaresse en gastvrouw van 't Holt, met een ijskistje aan de kant van de straat staan. "Om de mensen ook een zitplaats te kunnen geven, nam ik drie setjes ijzeren stoeltjes en tafeltjes over van een café waar ik vroeger geholpen had in de keuken", vertelt zij. "Al snel kwam de vraag: 'Haben sie auch Kaffee mit Kuchen?' Ja, dat had ik, hoewel ik niet wist hoeveel ik ervoor moest vragen. Het werd één gulden vijfentwintig, geloof ik. Vervolgens duurde het niet lang voordat het bordje Zimmer Frei verscheen."

"Lees het volledige interview in dit nummer van Hospitality Management":http://www.hospitality-management.nl/blad/95/

Overig nieuws