Interview: Paul Sprakel over HotelTech

30 oktober 2015
Interview: Paul Sprakel over HotelTech

"Het is geen beurs, maar een "kennis- en innovatieforum":http://www.hoteltech.nl/bezoeken/inschrijven/ voor de hotellerie. Er komt een Big Data-goeroe van IBM Analytics en voor onze gasten wordt alles prima
verzorgd: eten, drinken, inspirerende kennissessies en natuurlijk is er voldoende ruimte voor contact met je collega's uit de hotellerie." Voor mij zit Paul Sprakel, uitgever van Hospitality Management en initiator van deze "kennisdag":http://www.hoteltech.nl/bezoeken/inschrijven/ die op 23 november plaatsvindt.

*Innovaties komen van toeleveranciers*
"HotelTech":http://www.hoteltech.nl/bezoeken/inschrijven/ heeft 20 deelnemers; stuk voor stuk experts op hun gebied, en allemaal bieden ze een 'tech-oplossing' voor hoteliers. "Klopt", zegt Paul Sprakel. "Laten we eerlijk zijn; de meeste innovaties komen toch van de toeleveranciers. Waarin HotelTech verschilt van een beurs, is de focus op kennisoverdracht en op kleinschaligheid en persoonlijk contact. Ons event is voor een relatief kleine, zeer specifieke doelgroep. Het is een doelgroep die zich steeds vaker moet inlezen in techniek. De hotellerie wordt namelijk steeds meer gedreven door techniek; van security tot boeking en van keycard tot wifi."

*Voor wie?*
Voor wie is de beurs precies bedoeld? "Voor hoteliers. General managers, ICT'ers en TD'ers zijn gebaat bij het actualiseren en verbreden van hun kennis met betrekking tot techniek. Zij zijn de doelgroep, en we hanteren een redelijk stringent toegangsbeleid om de lezingen, het aanbod van leveranciers en de wensen van de bezoekers goed op elkaar te laten aansluiten."

*IBM: Big Data & Analytics*
Kunnen we alvast een tipje van de sluier oplichten? "Je bedoelt qua programma?" vraagt Paul. "Ik kan je verklappen dat Jack Esselink van IBM komt vertellen over Big Data. Hij noemt zichzelf Big Data & Analytics Evangelist. Dat is niet voor niets; deze man kan honderduit spreken over deze materie. Dit wordt een interessant onderdeel van de dag, geloof me. Eigenlijk zijn er drie grote onderwerpen waar hoteliers vaak vragen over hebben. Dat zijn de cloud, security en big data. Dat zie je ook terug bij de deelnemers."


~Aftermovie Hoteltech 2014~

*Hot topics voor hoteliers*
"Een hot topic? Apps, bijvoorbeeld. Er is ook een deelnemer aanwezig die een innovatieve app laat zien. Met de app kun je de kamerschoonmaak binnen je hotel beter stroomlijnen. Hotelapps kunnen breed ingezet worden en besparingen opleveren, het contact met je gasten intensiveren en beter inzicht in de omzet opleveren. Vaak zijn er binnen de hotellerie ook discussies over OTA's, wifi en reviews, bijvoorbeeld. We zorgen dat alle onderwerpen de aandacht krijgen, zowel wat betreft de aanbieders als bij de kennissessies. En als we dit jaar niet alles kunnen behandelen, dan gaan we volgend jaar weer verder. Dan zijn er vast weer veel nieuwe ontwikkelingen en pakken we daar de draad weer op. Het belangrijkste voor 23 november is dat we er een leerzame en vooral leuke dag van maken. Met een gezellige borrel aan het einde van de dag. Met bitterballen!"

*Kom je ook?*
Meer informatie over het kennis- en inspiratieforum vind je op "deze pagina. ":http://www.hoteltech.nl/bezoeken/inschrijven/ Inschrijving en deelname is gratis voor hoteleigenaren, general mangers, ict'ers, td'ers en beslissers, mits werkzaam in de hotellerie. Het bezoekersniveau is belangrijk. Om te kunnen waarborgen dat het bezoekersniveau aan HotelTech 2015 van de juiste kwaliteit is, kunnen bezoekers zich aanmelden via "deze link.":http://www.hoteltech.nl/bezoeken/inschrijven/
Bezoekers ontvangen een voucher waarmee ze toegang hebben tot HotelTech 2015. Zonder voucher is toegang tot het event niet mogelijk.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws