Iran gaat flink aantal hotels bouwen

25 februari 2016
Iran gaat flink aantal hotels bouwen

Meer dan 200 Iranese overheidsofficials kwamen bijeen in Isfahan tussen 20 en 22 februari op de eerste internationale conferentie ooit in Iran
die gericht is op de hospitalitysector in het land. Iran verwacht een explosieve groei van het toerisme de komende jaren.

*Toerisme in Iran*
Iran wil steeds minder afhankelijk zijn van olie, en daarom wordt de potentie van de toerismesector onderzocht. Deze conferentie is een eerste stap. Atiyeh Saba is eigenaar van een van de grootste vliegmaatschappijen van Iran en heeft een groot belang in de grootste hotelketen van het land. Tijdens de conferentie zijn er ondermeer deals gemaakt met de Zwitserse hotelschool Ecole hotelière de Lausanne en Atiyeh Saba is voornemens om een campus te openen in Isfahan die gelieerd is aan de Zwitserse hotelschool.

*Betere verbindingen*
De president van Rotana Hotel group, Omer Z. Kaddouri, presenteerde de plannen om binnen de komende twee jaar vier nieuwe hotels te openen. Ook de uitbreiding van transportmogelijkheden werd op de bijeenkomst besproken. De aanleg van een sneltreinverbinding kan de reistijd tussen Teheran en Isfahan inkorten tot twee uur.

*Europese interesse in Iran*
Het aantal Europese toeristen dat Iran bezocht, is in 2015 met 240 procent toegenomen. in 2025 moeten er 20 miljoen toeristen per jaar naar Iran komen. Op dit moment heeft Iran slechts 1100 hotels en gastenverblijven. Er zijn 130 hotels in Iran met vier of vijf sterren; dit aantal moet groeien naar 400 in de komende tien jaar. Daarnaast zijn er plannen geopenbaard, waarin de plannen voor zeven nieuwe internationale vliegvelden staan.

*Hotelbouw*
Gedurende de laatste paar maanden heeft Iran meerdere deals afgesloten, waarbij buitenlandse partijen op het gebied van hotels, vliegvelden. vliegtuigbouw en spoorwegverbindingen betrokken zijn. Vooral bedrijven uit Taiwan, China en Frankrijk zijn succesvol gebleken. De overheid heeft ook een pakket gepresenteerd van 1300 projecten en leningen met een lage rente om hotelbouw en hotelontwikkeling in Iran te financieren.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws