Italian BLT

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Italian BLT

Ingrediënten:

3 plakken Bussing B’rustiek 800 g wit 
120 g Coeur de Boeuf tomaat
50 g ronde pancetta plakjes
40 g kropslahart
75 g mayonaise
10 g Bresc basilicumpuree 

Bereiding:

Meng de mayonaise met de basilicum en breng op smaak naar wens. Verwarm de oven voor op 150 graden. Haal de slaharten los en snijd plakken van de tomaat. Het is lekker om de tomaten even te grillen bestrooit met wat tijm. Bak de spekplakken in een oven van 150 graden tussen 2 siliconenmatjes in 10 minuten uit en leg ze op keukenpapier.

Snijd de plakken brood in gewenste vorm en rooster of gril ze totdat ze crunchy maar niet te hard zijn. Stapel de sandwiches in lagen met tussendoor voldoende mayonaise. Prik als de stapels klaar zijn er een prikker door en serveer met een beetje van de mayonaise ‘on the side’.

Overig nieuws