KHN lanceert hygiënecode voor de horeca

12 januari 2016
KHN lanceert hygiënecode voor de horeca

De nieuwe Hygiënecode voor de horeca geldt vanaf 1 april. De Hygiënecode is vanaf deze week al verkrijgbaar via de webshop van KHN. Met
deze nieuwe Hygiënecode kunnen horecaondernemers en hun medewerkers op een eenvoudige manier voldoen aan de meest actuele wetgeving op het gebied van voedselveiligheid. In deze nieuwe code zijn actuele (werk)processen, de frequentie van de registratieverplichtingen en voorbeeldregistratieformulieren opgenomen, zodat horecaondernemers op een makkelijke manier veilig kunnen werken.

*Over de Hygiënecode*
Elk bedrijf dat met voedsel en dranken werkt, moet voldoen aan de regels van voedselveiligheid. In de Hygiënecode voor de horeca worden de regels omschreven waarmee horecabedrijven de voedselveiligheid en hygiëne kunnen bewaken. Horecaondernemers voldoen aan de wetgeving als zij werken volgens de nieuwste Hygiënecode.

*Eenvoudig voedselveilig werken*
KHN is uitgever en eigenaar van de Hygiënecode voor de horeca. Deze code is gebaseerd op Europese wetgeving waarin staat dat alle levensmiddelenbedrijven volgens de HACCP-beginselen moeten werken. KHN heeft deze HACCP-beginselen uitgewerkt in de nieuwe Hygiënecode. Op deze manier wordt voedselveilig werken voor ondernemers en medewerkers eenvoudig gemaakt. Zij voldoen aan de wetgeving als zij werken volgens de regels van de Hygiënecode. Deze code is opgesteld in samenwerking met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en is goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. KHN stelt vanaf februari 2016 de nieuwe Hygiënecode ook in het Chinees en Engels beschikbaar.

*Campagne*
Zodra er een nieuwe versie van de Hygiënecode van kracht wordt, vervalt de voorgaande versie. De laatste versie is die uit 2007 en vervalt per 1 april 2016. Horecaondernemers moeten dus voor deze datum de nieuwe versie in het horecabedrijf hebben. Om dit onder aandacht te brengen start KHN de campagne ‘Vanaf 1 april geldt de nieuwe hygiënecode en dat is geen geintje’. Het eerste exemplaar van de nieuwe hygiënecode werd tijdens Horecava 2016 uitgereikt aan Tom en Hans Pijls van hotel Voncken in Valkenburg. Het bedrijf viert tijdens deze zestigste editie van Horecava het feit dat het al zestig jaar lid is van KHN.

*Online bestellen*
Horecaondernemers kunnen de nieuwe Hygiënecode bestellen via "www.khn.nl/hygienecode.":https://www.khn.nl/hygienecode Leden van KHN krijgen korting. Zij betalen 30 euro in plaats 100 euro (beide bedragen zijn exclusief btw).

~Christel Tuin~

Overig nieuws