Lars van Galen SVH Meesterkok

30 juli 2014
 Lars van Galen SVH Meesterkok

Lars van Galen, Patron Cuisinier van "Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink":http://www.hotellansink.com is in Hengelo geslaagd voor de Meesterproef SVH Meesterkok. Daarmee mag hij toetreden tot het vooraanstaande
gezelschap van SVH Meesterkoks.

*SVH Meesterproef*
De proef werd afgenomen door SVH Meesterkoks Dennis Kuipers (Restaurant Vinkeles* in Amsterdam) en Marc van Gulick (Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag) en in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels). Tijdens zijn proef werd Van Galen bijgestaan door zijn hele team met wie hij samen voor het Meesterlijke niveau van het bedrijf zorgt. De Commissie was onder de indruk van de creativiteit van de keuken, de mooie ingrediënten en de zorgvuldig gekozen wijn-spijs combinaties. De ravioli van piepkuiken met geroosterde langoustines en saus van milde curry was volgens de Commissie een van de vele culinaire hoogtepunten van de lunch en het diner die onderdeel uitmaken van de Meesterproef. Na de Meesterproef waren de commissieleden meer dan overtuigd van het Meesterlijke niveau van Lars van Galen.

*Jongensdroom*
Van Galen:” Een jongensdroom is uitgekomen. Op jonge leeftijd werd ik geïnspireerd door mijn leermeesters, SVH Meesterkok Hans Snijders en SVH Meesterkok René Brienen om het hoogst haalbare na te streven. Ik ben enorm trots dat dit nu gelukt is”. Van Galen wordt binnenkort geïnaugureerd als 140ste SVH Meesterkok.

*Motivatie*
Al toen Van Galen voor het koksvak koos op het voortgezet onderwijs, wist hij dat hij het hoogste in dit vak wilde behalen. Gedreven door passie en enthousiasme maakte hij voorspoedige carrière en behaalde een reeks eervolle prijzen, waaronder een Michelinster in 2013. Het behalen van de titel SVH Meesterkok ziet de ambitieuze Patron Cuisinier als een mooie bekroning op zijn werk, maar ook als kans om nog meer te bereiken in het horecavak. Lars van Galen heeft het opleiden van jonge, enthousiaste mensen hoog in het vaandel staan, zowel in zijn eigen bedrijf als in samenwerking met diverse opleidingsinstituten.

*SVH Meestertitels*
SVH organiseert namens de horecabranche sinds 1980 SVH Meesterproeven van vijf Meestertitels (Wijnmeester, Meesterkok, Meestergastheer, Meesterschenker en Meesterijsbereider). De Meestertitel levert een grote bijdrage aan het imago van het betreffende vak en stimuleert professionals om het beste uit zichzelf te halen. De Meestertitels zijn inmiddels een keurmerk geworden, een begrip dat niet meer is weg te denken uit de Nederlandse horeca.

Overig nieuws