Loket voor actuele horecawetgeving

8 november 2013
Loket voor actuele horecawetgeving

Horeca Stichting Nederland (HSN) lanceert een nieuw platform met alle wet- en regelgeving voor horecabedrijven: Horecaloket.nl. Aanleiding voor dit initiatief is de invoering van de nieuwe
Drank- en Horecawet per 1 januari 2014, die de alcoholverkoop aan jongeren onder de 18 jaar verbiedt. De website geeft alle belangrijke informatie over de nieuwe wet voor zowel ondernemers als handhavers. Daarnaast biedt de site toegang tot de plaatselijke wet- en regelgeving van ruim vierhonderd gemeentes omtrent de verkoop van alcohol.

*Onderling verschil*
De controle en handhaving van de Drank- en Horecawet ligt tegenwoordig bij de gemeenten, die met speciaal opgeleide Buitengewoon Opsporingsambtenaren werken. Vanaf 1 januari 2014 gaan zij streng controleren of winkels, horecagelegenheden en verenigingen geen drank meer verkopen aan jongeren onder de 18 jaar. Directeur van HSN, Gabriëlla Café: “Doordat er vaak onderling verschil is in de plaatselijke regelgeving, werd het steeds moeilijker om mensen goed te kunnen adviseren. Daarom hebben we Horecaloket.nl gelanceerd; één loket, met alle informatie.”

~Door~ "~Mariska van Gorp~":mailto:mariska.vangorp@uitgeverijps.nl

Overig nieuws