Louvre bestormt Indonesië

16 juni 2014
Louvre bestormt Indonesië

Louvre Hotels Group, één van de grootste internationale hotelketens, heeft grote uitbreidingsplannen voor Indonesië aangekondigd. Het gaat om de opening van dertig
hotels van Golden Tulip en Première Classe in de komende drie jaar. Dit jaar worden er zes nieuwe hotels geopend, met een totaal van 1.286 kamers. Drie daarvan komen op het populaire eiland Bali.

*2016*
De nieuwe uitbreidingsplannen betekenen ook dat binnenkort de eerste Première Classe hotels in Indonesië worden geopend. Volgens de planning worden er tien hotels met dit label geopend, waaronder een van de grootste Première Classe hotels ter wereld. Dit hotel opent medio 2016 haar deuren in Bandung.

*Dynamische groeimarkt*
Pierre-Frederic Roulot, CEO van Louvre Hotels Group is erg enthousiast over hetpotentieel in de dynamische groeimarkt Indonesië: “Golden Tulip kan deze hoteleigenaren in Indonesië de ondersteuning en zekerheid bieden van internationale management expertise en distributie. Tevens profiteren zij natuurlijk van de naamsbekendheid van Golden Tulip. Wij zijn er trots op dat wij nu onze plannen voor de Golden Tulip en Première Classe merken in Indonesië mogen onthullen. De stabiele economie en solide vooruitzichten op de langere termijn bieden ons veel kansen. Hierdoor zal reizen in Indonesië alleen nog maar beter en makkelijker worden. Verder wordt ook de infrastructuur en toegang tot de vliegvelden snel verbeterd in het land. Het aantal zakelijke- en leisure gasten is nog nooit zo hoog geweest en hierin zien wij dan ook een enorme opportunity.“

*Mark van Ogtrop*
Mark van Ogtrop, Managing Director van Golden Tulip Hospitality Management Zuidoost-Azië voegt hieraan toe: “Indonesië is de tiende grootste economie in de wereld. Ik denk dat het een van de belangrijkste, meest aantrekkelijke gebieden wordt voor hotelketens. Ik ben er dan ook van overtuigd dat deze uitbreiding gaat slagen. We bieden hoteleigenaren zekerheid en expertise en zorgen voor werkgelegenheid voor lokale bewoners.”

*Over Louvre Hotels Group & Golden Tulip*
Met meer dan 1.100 hotels in 43 landen is Louvre Hotels Group een van de grootste internationale hotelketen. De keten is eigendom van Starwood Capital Group. Golden Tulip, onderdeel van Louvre Hotels Group, heeft meer dan 50 jaar ervaring in de hospitality industrie en heeft hotels in het midden-, hoog-, en luxe segment. De groep omvat meer dan 200 hotels. De merken Tulip Inn, Golden Tulip en Royal Tulip, bieden in Europa, het Midden Oosten, Afrika, Azië, het Pacifisch gebied en Amerika een internationale standaard aan service en faciliteiten met een persoonlijke touch. Louvre Hotels Group voert naast Golden Tulip de merken Première Classe, Campanile, Kyriad en Kyriad Prestige. Louvre Hotels Group is in de Benelux vertegenwoordigd met de merken Golden Tulip en Tulip Inn (49 hotels), Campanile (20 hotels) en Première Classe (2 hotels). Zie voor meer informatie www.goldentulip.com of www.louvre-hotels.com

*Over Golden Tulip Indonesië*
Golden Tulip Indonesië telt momenteel één hotel: Golden Tulip Galaxy Banjarmasin is geopend in december 2013 en beschikt over 138 kamers. In 2014 opent Louvre Hotels Group nog eens zes hotels:

· Golden Tulip Devins in Seminyak, Bali. Dit hotel wordt geopend in juni 2014 en telt 108 kamers. Dit hotel is gevestigd in de hippe stad in Seminyak.

· Golden Tulip Essential in Denpasar, Bali. Dit hotel wordt geopend in augustus 2014 en telt 94 kamers. Dit hotel is gevestigd in de zakenwijk Denpasar.

· Golden Tulip Jineng Tamansari, in Kuta, Bali. Dit hotel wordt geopend in oktober 2014 en telt 185 kamers. Dit hotel is gelegen op Sunset Road.

· Golden Tulip Essential Pontianak in West Kalimantan. Dit hotel wordt geopend in november 2014 en telt 186 kamers. Dit hotel is gelegen in de zakenwijk in Pontianak.

· Golden Tulip Kalyana in Buah Batu, Bandung. Dit hotel wordt geopend in december 2014 en telt 302 kamers. Vanuit hier hebben gasten gemakkelijk toegang tot zakelijke en industriële gebieden.

· Royal Tulip Bandung in Baros, Cimahi. Dit hotel wordt geopend in december 2014 en telt in totaal 411 kamers. Dit hotel wordt het flagship van Louvre Hotels Group in Indonesië omdat dit het grootste hotel in dit gebied wordt. Tevens is dit het eerste hotel in Bandung en heeft het hotel het grootste congrescentrum van de stad en een trouwkapel.



Louvre Hotels Group gaat nog meer dan 20 hotels bouwen in Indonesië, waaronder:
Royal Tulip Gunung Geulis, Bogor Golden Tulip Saranam Resort and Spa, Bedugul, Bali

Golden Tulip River Resort, Ubud, Bali
Golden Tulip Holland Park, Batu, Malang

Golden Tulip Lampung
Golden Tulip Essential Semarang

Golden Tulip Essential Yogyakarta Golden Tulip Essential Kuta Raya, Bali

Golden Tulip Essential Legian, Bali Golden Tulip Essential Gateway, Bandung

Golden Tulip Essential, Bogor
Golden Tulip Essential Devins, Puncak

Golden Tulip Essential Cikarang Golden Tulip Essential Betos, Bekasi

Première Classe Bandung (the biggest Premiere Classe hotel in the world)

Première Classe Banjarmasin Première Classe Banjarbaru

Première Classe Balikpapan Première Classe Palangkaraya

Première Classe Jakarta
Première Classe Bogor

Première Classe Semarang Première Classe Yogyakarta

Première Classe Surabaya

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws