Louvre Hotels Group opent hotel in Seoul

15 februari 2016
Louvre Hotels Group opent hotel in Seoul

Louvre Hotels Group heeft eind januari haar eerste hotel in Korea gepresenteerd. In het bijzijn van CEO Pierre-Frederic Roulot opende Golden
Tulip M Hotel Seoul haar deuren voor het publiek. Ook opende de hotelketen, die sinds een paar maanden eigendom van Jin Jiang International Hotels is, onlangs een regiokantoor in Korea. De komende jaren zal het aantal Golden Tulip en Tulip Inn hotels in Korea flink toenemen.

*Meer hotels in Korea*
Naast Golden Tulip M Hotel Seoul heeft de keten eerder al Golden Tulip Cheju Hamdeok op Jeju Island geopend. Louvre Hotels Group heeft verder in slechts één jaar tijd in Korea nog acht hotels (2.896 kamers) aangekocht. Naar verwachting openen drie van deze hotels in 2016. De andere vijf hotels zijn nog in aanbouw en worden voor eind 2017 opgeleverd. Doel van de hotelketen is om in 2020, 25 hotels geopend te hebben en daarmee tot de top 3 van hotelketens in Korea te behoren.

*Golden Tulip M Hotel Seoul*
Het onlangs geopende Golden Tulip M Hotel Seoul telt 17 verdiepingen bovengronds en 5 verdiepingen ondergronds. Met in totaal 430 kamers is het dan ook één van de grootste hotels in het centrum van Seoul. Een aantal bekende ontwerpers tekenden voor de inrichting van het design hotel. Iedere verdieping is ingericht in een andere stijl en heeft andere kamertypes. De aandacht voor design is ook doorgevoerd in het all-day dining restaurant en de lobby. Hier is namelijk een kunstgalerie gevestigd, waar nieuwe kunstenaars hun werk tentoonstellen. Vanaf de roof-top bar op de bovenste etage hebben bezoekers een prachtig uitzicht over het centrum van Seoul. Daarnaast bewijst het hotel ook te focussen op duurzaamheid. Golden Tulip Hotel M Seoul heeft namelijk een certificaat ontvangen als duurzaam gebouw met eco-vriendelijk interieur. Dit certificaat werd o.a. behaald doordat er in plaats van behang gebruik is gemaakt van milieuvriendelijke verf en er geen tapijt, maar tegels en hout gebruikt zijn voor de inrichting.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws