Marriott & Starwood Hotels gaan fuseren

16 november 2015
Marriott & Starwood Hotels gaan fuseren

De hotelketens Marriott international en Starwood Hotels & Resorts gaan fuseren. Marriott neemt Starwood over en betaalt daarvoor ruim 11,3 miljard euro in aandelen en cash.

*Grootste hotelketen ter wereld*
Samen worden de twee de grootste hotelketen ter wereld met meer dan 1,1 miljoen kamers in ruim 5500 hotels. InterContinental Hotels Group, nu nog de grootste, wordt nummer twee met 710.000 kamers. Op drie volgt dan Hilton Worldwide met 708.000 kamers.

*Luxe en lifestyle*
Marriott en Starwood zeggen dat hun ketens elkaar goed aanvullen, met de luxe- en congreshotels van Marriott en de lifestyle-merken van Starwood. Door samen te gaan, verwachten ze ook zo'n 186 miljoen euro op jaarbasis te besparen. De ketens hebben samen zo'n 2,5 miljard euro omzet per jaar.

*Over Marriott*
Marriott is het bedrijf achter 19 hotelmerken, waaronder Ritz-Carlton, Renaissance Hotels, Courtyard, Gaylord Hotels en natuurlijk Marriott Hotels. In Nederland is Marriott eigenaar van onder meer het Renaissance Hotel in Amsterdam, het Courtyard Hotel bij de Amsterdam Arena en Worldhotel Bel Air in Den Haag.

*Over Starwood*
Starwood bezit 11 hotelmerken waaronder Sheraton, Le Méridien, Design Hotels en Westin. Nederlandse hotels van Starwood zijn onder meer het net geopende W Hotel in Amsterdam en Hotel Des Indes in Den Haag.

~Christel Tuin~

Overig nieuws