Meest Markante Horecaondernemer Drenthe

20 juni 2014
Meest Markante Horecaondernemer Drenthe

De jury van de Meest Markant Horecaondernemer Drenthe van Koninklijke Horeca Nederland regio Drenthe heeft op 18 juni 2014 drie
horecaondernemers genomineerd voor de Meest Markante Horecaondernemer in de regio Drenthe 2014/2015. De genomineerden zijn: Arnd Speelman en Kim Polman van De Koekoekshof in Elp, Jarno Eggen en Cindy Borger van De Groene Lantaarn in Zuidwolde en Tony Nijenhuis van British Pub Cheers in Assen. Zij dingen mee naar de begeerlijke titel. Deze bedrijven worden komende weken bezocht door de jury. Begin juli wordt bekend gemaakt wie van deze ondernemers zich de komende 1,5 jaar de Meest Markante Horecaondernemer van Drenthe mag noemen en daarmee opvolger wordt van Hans ten Cate van Hotel ten Cate in Emmen.

*Genomineerden*
De jury heeft de volgende horecaondernemers genomineerd voor de verkiezing van de Meest Markante Horecaondernemer in de regio Drenthe 2014/2015:

Arnd Speelman en Kim Polman van De Koekoekshof in Elp

Jarno Eggen en Cindy Borger van De Groene Lantaarn in Zuidwolde

Tony Nijenhuis van British Pub Cheers in Assen

*Jury en verkiezingsproces*
De jury bestaande uit Jan Tuin (eigenaar Dinercafé Bussemaker en voormalig Meest Markante Horecaondernemer), Mark Bergmans (eigenaar Hotel Wesseling, Hotel De Brink en Hotel Bieze en voormalig Meest Markante Horecaondernemer), Alfred Welink (Voorzitter VNO-NCW Drenthe), Roel Popma (voorzitter KHN Regio Drenthe) en Hans ten Cate (Eigenaar Hotel ten Cate en huidig Meest Markante Horecaondernemer) zal de komende weken de genomineerde bedrijven bezoeken en met de horecaondernemers in gesprek gaan. Op basis van deze bezoeken en gesprekken wordt uit deze kandidaten de Meest Markante Horecaondernemer van Drenthe gekozen. Een van de belangrijkste criteria is dat een ondernemer een vernieuwend en origineel concept heeft neergezet dat succes heeft. Begin juli organiseert Koninklijke Horeca Nederland regio Drenthe een feestelijke bijeenkomst in het bedrijf van de verkozen ondernemer waarop de Meest Markante Horecaondernemer van Drenthe wordt gehuldigd.

*Toelichting Meest Markante Horecaondernemer*
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) organiseert elke twee jaar de verkiezing van de Meest Markante Horecaondernemer. Deze prijs kennen wij toe aan innovatieve horecaondernemers die andere ondernemers inspireren. Ondernemers die weten wat er speelt, inspelen op nieuwe consumentenontwikkelingen en succesvol zijn. Op deze manier stimuleert KHN innovatie onder horecaondernemers. De Meest Markant-verkiezing begint bij regionale verkiezingen in veertien regio’s. Uit de veertien winnaars wordt begin januari 2015, tijdens Horecava, de Meest Markante Horecaondernemer van Nederland gekozen. Voor meer informatie zie www.meestmarkant.nl.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws