Meest Markante Horecaondernemer Groningen

17 juni 2014
Meest Markante Horecaondernemer Groningen

Het regiobestuur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Regio Groningen heeft Patrick Beijk van Mr. Mofongo uitgeroepen tot
Meest Markante Horecaondernemer in de regio Groningen 2014/2015. Hij dingt in januari 2015 mee naar de landelijke titel Meest Markante Horecaondernemer van Nederland 2014/2015, die tijdens de Horecava bekend wordt gemaakt. Met deze sectorbrede prijs worden inspirerende horecaondernemers onderscheiden en stimuleert KHN innovatie.

*Patrick Beijk Meest Markant*
Volgens het regiobestuur verdient Patrick Beijk de titel vooral vanwege de innovatieve kracht die hij laat zien met zijn concept in Grand Cafe-Restaurant Mr. Mofongo. De destilleerderij die zichtbaar in het mooie horecabedrijf is geïntegreerd, produceert maar liefst ruim 50 likeurtjes. Allen met liefde, vakmanschap en zorg samengesteld. In een prachtige en originele ambiance worden de likeurtjes vervolgens geserveerd door Armando: een robotarm. Een combinatie van beleving en efficiency.

Naast de vele aandacht die het concept reeds heeft gehad, ontving de zaak vorig jaar de publieksprijs als Mooiste Bar van Nederland. Regiovoorzitter Jan Bas van Aalderen: ”Ook dat vonden we een belangrijk detail. Als professionals kunnen we er alles van vinden – en dat doen we ook – maar de gast is degene waarom het draait. En die vindt het dus ook een zeer aansprekende beleving”. Het bestuur reikte de prijs uit op 16 juni jl., natuurlijk in het bedrijf zelf.

*Genomineerden*
Naast Patrick Beijk waren er nog twee horecaondernemers kandidaat voor de Groningse titel: Jeroen van Broekhoeven van Uitgaanscentrum/discotheek Fox in Stadskanaal en Fred Dalebout met zijn bedrijven in Groningen (Martini Hotel, Restaurant Weeva, Budgett Hotel) en Haren (De Rietschans). Beiden eveneens onderscheidende collega’s in respectievelijk de discotheeksector en de hotel-restaurantsector.

*Innovatief karakter*
De keuze is met name op Patrick Beijk gevallen vanwege het innovatieve karakter van zijn laatste initiatief. Koninklijke Horeca Nederland regio Groningen feliciteert Patrick Beijk van harte met deze prijs en wenst Patrick Beijk veel succes bij de landelijke verkiezing in januari 2015.

*Toelichting Meest Markante Horecaondernemer*
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) organiseert elke twee jaar de verkiezing van de Meest Markante Horecaondernemer. Deze prijs kennen wij toe aan innovatieve horecaondernemers die andere ondernemers inspireren. Ondernemers die weten wat er speelt, inspelen op nieuwe consumentenontwikkelingen en succesvol zijn. Op deze manier stimuleert KHN innovatie onder horecaondernemers. De Meest Markant-verkiezing begint bij regionale verkiezingen in veertien regio’s. Uit de veertien winnaars wordt begin januari, tijdens Horecava, de Meest Markante Horecaondernemer van Nederland gekozen. Voor meer informatie zie www.meestmarkant.nl.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws